1. lema, 1. mektup, 1. söz, 1. şua
Ey gafil bak!! Şu alem-i cihan-ı şahane-i mükemmel-i güzel-i pek hoş-u zerk-u zerhoş-u mayhoş içerisinde, bizati-i kendi kendine varlık-ı mevcudat-ı somut-ül kesin bir vaziyet-i durum-u sebeb-i hikmet payedarlığında olabilmek-i durabilmek mümkün-ül kesin midir? Eyyyy dımbıl-ı bılık!! beni-i şahsiyet-ül varlığım-ın mevcudatımı dinle! Temaşa-ül memaşa et! Sen!! ey fani-i geçici-ül yokolacak-i mevcudatı kalmayacak-ı misafir-i konuk geldiği bu fani-i mani diyar-ü sebepten göç-ü taşınma-ül nakıl-i sefer-i sebep-ül gidecek olan insan-ül gaybii!!
Her mevcudat-ı farrik-ül seleb, celeb-i soyut-ül seyran-ı felabilde, gelen-i cafak-ı derdd-ül çileler üstüste, neden-i boyail moya yapmıyorsun-ül büste? Hakk-ül mak bizi-ül mevcudat-ı bazda, şakır-ül şakır çalacak sazda!! Seyreylediğin-ül meyreylediğin-i şu fanii geçici-ül kalıcı olmayan pek dahi fena-ül kötü cihanül devri na saadet-ül kepaze-i gelib-ül geçici alemi fezada, ne-i istersin-ülkü maliki yevmiddin, inne-a kenabidül-ü menabidül cezada?
Merhabalar can dostlarım!!! Siza o çok ulvi saidi nursi amcamdan biraz döktürdüm. Nasıl? Güzel mi? Ne anladınız? Bu yazıda inanın çok derin bir anlam var. Anlayasınız diye çok basite indirgedim. Eğer ben, çok said muhteremin dilinden yazmış olsaydım varya, kesin bir şey anlamazdınız. Neden mi? Şundan. mesala ilk cümlenin "said efendinin" kitablarındaki durumunu belirteyim.
feari şaç!! merabi bibilu mırıgı dırıgı fikols tarmin biradi sınıf sınıf, torpido morpido lepido ül cavzikmel-ül tırıbi, nihohoho ebülil mebülü tesrifli bısını mısın??
Yaaaa? işte böyle. Saidi çözdüm ben. Çok derin bi adam
Tek Gerçek Maddedir
|