İnternet aleminde o kadar çok madde var ki,
Yok mısırdaki uçak motifleri,
yok azteklerdeki uçak heykelleri,
vay efendim sümerlerdeki kabartmalarda uçan daire çizimleri,
3 metre boyundaki insan mumyaları vs vs vs...
Almış başını gidiyor...
Hele ki birde mynet'te, hurriyet.com'da falan arada bir haber olarak çıkıyor bu tür şeyler, milletin kafası iyice çorba ediliyor..
Oysaki bu iddiaların çoğu çürütüldü, bir çok anti-sentez ortaya atıldı, olayı uzaylılardan, eski çağda dünyayı ziyaret eden astronotlardan ziyade daha gerçekçi, daha rasyonel ve akılcı açıklamalar ile açıklayan bir sürü anti-sentez var oysa ki. Fakat kimsenin bunlardan haberi yok...
Şimdi;
Başlığın amacı sözde gizem olarak sanal alemde, tanınmamış ne idüğü belirsiz yazarların kitaplarında dolanan iddiaların madde madde bu başlık altında çürütülmesidir...
Herkes sanal alemde veya kitaplarda "bilimin açıklayamadığı olaylar-gizemler"den çürütülmüş olarak bildiği varsa bu başlık altında paylaşsın lütfen.
Ben birtanesinden başlıyorum:
Eski çağlardan kalma altından yapılma, sözde uçak maketleri:
Kolombiyada bir mezarda bulunan, yaklaşık 1800 yılık bir nesne(artifacts).
Bu nesnenin eric von danikien gibi yazarlar tarafından eski bir uçak maketi olduğu iddia ediliyor. Kanatları, kuyruğu falan uçağı anımsatıyormuş, hatta ön kısmındaki boşluk pilot kabini değeri taşıyormuş...
Alakası yok. Bu tip bulunan ve uçak olduğu düşünülen nesnelerin nedense uç kısmında hep balığa benzer bir çift göz, bir ağız ve burun vardır. En uç kısımları uçaklardaki gibi keskin bir sivrilik değil, yumuşak-kavisli bir sivrilikte yapılmıştır.
Aslında bu yerli halkın uçma özelliği taşıyan bir balık türünü simgeleştirerek yaptığı bir hayvan motifidir. Balığı, uçma özelliğinden dolayı kuşa benzetmiş ve vücut hatlarını bu yüzden daha şekilli, daha sert çizmişler. Sonuç itibari ile tesadüfi olarak günümüz uçaklarına benzer bir artifacts (yani insan eliyle yapılmış sanatsal nesne) çıkmış.
"Peki bu uçan balığın bir adı-cinsi yok mu?" diye soracak olursanız eğer, tabiki var: "Exocoetidae" olarak tanınan az da olsa yüzgeçlerini kullanarak su yüzeyinde uçabilen balık familyasından bahsediyorum. Hatta Türkiye'de "Exocoetus volitans" türü bulunmaktadır bu familyanın.
Kaldı ki zaten bu balık türü venezüella, kolombiya, atlantik okyanusu, orta amerika çevrelerinde oldukça çoktur, ve bahsi geçen altın nesnede tam olarak kolombiya'da bulunmuştur...
Buyrun wikipedi tr'den uçan balık maddesi:
http://tr.wikipedia.org/wiki/U%C3%A7an_bal%C4%B1k
Buyrun wikipedia eng'den uçan balık maddesi:
http://en.wikipedia.org/wiki/Flying_fish
Buyrun Exocoetidae familyasından bazı türlere ait fotoğraflar:
Umarım şimdi bahsi geçen bu nesnenin, bir uçak mı yoksa bir balık mı olduğunu daha iyi anlamışsınızdır. Buyrun nesnenin üzerindeki, nesnenin bir balık maketi olduğunu gösteren motifler:
Devamını da siz getirin arkadaşlar, varsa bildiğiniz açıklaması olan başka olaylar buyrun paylaşın
Şu linkte 36 tane madde sıralamışlar "bilimin çözemediği 36" keşif adı altında.