Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Dinsel İnançlardan Nasıl Kurtuldum?

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 04-05-2011, 01:06
Re-laX Re-laX isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Dini Terk Edişim.

Sayın arkadaşlar;

Bundan yaklaşık olarak 6-7 ay kadar önce islamı araştırmaya başladım.Yabancı sitelerden ve yabancı kaynaklardanda olmak üzere (yabancıların islama bakış açısı genelde islam=terörizm şeklinde),bir çok kaynaktan araştırdım.bulduğum çelişkileri anlatmıyorum şimdi zaten siz biliyorsunuz onları,
Ve daha önemlisi neden dünyada müslüman ülkeler hep diğer ülkelere göre geri kalmış,bu konu çok önemli bilirsiniz dinler zamanla çağa ayak uyduramaz hale gelir.Bu dönemlerde eğer dinlere reform yapılmazsa çağın gerisinde kalmak kaçınılmazdır.islam ülkeleri bir zamanlar dünyada söz sahibi iken zamanla bu özelliğini kaybetti neden mi çünkü çağa ayak uyduramadı ve gereken reformları yapmış olan avrupalı hristiyan ülkelerin gerisinde kaldı.Ayrıca osmanlı imparatorluğunun yıkılmasındaki baş etkende islamdır.detaylarına fazla girmeyecem isteyen olursa ayrıca açıklarım.
Fakat yahudilerin dünyada kişisel olarak bu kadar başarılı bireyleri nasıl çıkarttığını anlayamıyorum.fakat onlarda doğru düzgün bir devlet kuramamış israil daha yeni kluruldu.
Bazı arkadaşlar türkiye deki türk ahlakının islamdan geldiğini zannetme yanılgısına düşebilir eğer içinizde bir müslüman ülkeye giden varsa bunu görmüştür açıkça türkiye ile arasındaki farkı.
Bütün bu etkenler deist olmama yetti.Ayrıca türklerin islama nasıl geçirildiği araştırılması gereken bir konudur.
Fazla detaylara girmedim umarım açıklayıcı olmuştur.

Önerilen Siteler