merhaba arkadaşlar 15-16 yaşlarında şüphe etmeye başlamıştım internete ara ara yazılar okurdum pek ihtimal vermiyor tvde çıkan kuran mucizileri ve etrafta anlatılanlar beni durduruyordu.şuan 21 yaşındayım 18-19 yaşlarında deist oldum.nasıl olduğunu hatırlamiyorum bellirli bir günü yok bir gün müslüman bir gün deist olarak geçen günlerin sonucunda kesin olarak deist oldum.kesin olarak tanrı var diye düşünoyrum bu aralar evrimi araştırıyorum artık bir gün deist bir gün ateist olarak geçiyor günler çevremde herkez müslüman ve arkadaşlarım genelikle cemaaten o yüzden zorlaniyorum içinde tutmaya şunu okumak 100 sevabmış kızla konuşmak günahmış fln filan dediklerinde çıldırcak gibi oluyorum.söylediklerine hak verip müslüman gibi davramak zorunda kalıyorum.inançlarından çok eminler diğer dinleri küçümsüyorlar.hristiyanlar cennete gidebilir dediğim için alay konusu oluyorum.kendilerinden çok eminler zor tutuyorum kendimi.1-2 ay önce dedim ki herkeze söylemeliyim ailemden başladım anneme söyledim söyledikten sonra annem ağladı bende çok üzüldüm vazgeçtim şaka olduğunu fln söyledim ikna ettim.arkadaşlarıma söylesem dışlanmaktan korkuyorum....
dinden çıkınca içimdeki merak duygusu patladı önceleri hiç birşey umrumda değildi allah bilir aklım ermez derdim şimdi ise okuyorum araştırıyorum.hayata bakış açım değişti insanları daha iyi anlayabiliyorum daha geniş düşünebiliyorum...gelelim bana olan zararlarına sürekli aklımda ben kimimin neyim gibi cevapsız sorular var bazen herşeyden şüphe ediyorum.bu şüpheler son zamanlarda iyice artmaya başladı ve beni rahatsız ediyor.asosyal oluyorum.önceleri herşey çok basitti karşımdaki insan gerçekten varmı diye bi soru yoktu aklımda

dar görüşlüydüm cahildim ölmekten korkmazdım karşılaştıklarım haksızlıklara yukarda allah var der geçerdim ailem ben arkadaşlarım hep olacak cennet vardı.şimdi ise hiç biri yok.bu aralar müslüman olamayı düşünüyorum.ne kadar dinsizim desemde içimde islamdan kalan parçalar var.açık söylemek gerekirse ufaktan bir cehenlem korkusu hala var

böyle belirsizlikte yaşamak zarar veriyor bana çok takıyorum bu konuları sizce ne yapmalıyım.