ateistten ateistlere birkaç soru...
merhaba arkadaşlar.bu siteyi henüz yeni keşfettim.fikirlerime yakınlığı dolayısıylada ilgimi çekti.ve burada karşılıklı ve objektif bir şekilde fikir alışverişimde bulunabileceğimi düşünüyorum.
ben tamamıyla ateistim diyemem.ancak mantığım ateizme daha yakın.
neyse lafı fazla uzatmadan birkaç soruyla forumunuza katılmaya bir yerden başlayayım...
kuranda geçen "2 denizin birbirine karışmaması allah tarafından sağlanmıştır" yada tam hatırlamıyorum ,okyanusta olabilir,gibi birşey var.buna ancak yakın bir tarihte bilimsel bir açıklama getirilebildi.ama çok daha önceden kuranda yazıyordu.buna ne gibi bir yorum getireceksiniz...benim kısaca fikrime göre şöyleki:bilimsel gerçekler ortaya çıktıkça bunları dinciler kurana uyarlıyorlar.kuranın yorumu yada çevirisinden bahsediyorum.
diğer bir konu,belki okuyanınız vardır,ömer çelakıl adlı bi kişinin kuranın şifresi adlı bir kitap çıkardı. ve en kayda değer bulgusu birçok elementin olasılık ihtimalinin çok düşük olmasına rağmen bir şekilde kuranda ispatlanması..buna bir yorum getiremiyorum..sizler ne diyorsunuz?
diğer bir sorum ise:muhammedin 6 yaşında bir kızla evlenip 9 yaşında hamile bırakmış olması gibi çeşitli bilgileri nereden almışlar..tarihi bir kaynaktanmı?
daha birçok sorum var..şimdilik bu kadarıyla forumunuza katılıyorum..
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
|