Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

 
 
Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
  #1  
Alt 11-05-2011, 15:02
dragonwar dragonwar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 31 Jul 2010
Mesajlar: 57
Standart Eşcinsellik Geni Kusursuz Yaratılışa Gölge Midir?

Tıp da geniş tartışmalara neden olan eşcinsellik kendi içerisinde dünya genelinde 1990`lı yılların başlarına kadar eşcinselliği psikolojik sapıklık olarak nitelendiren tıp, bu tarihten sonra eşcinselliği hastalık olarak görmekten vazgeçmiştir. Eşcinselliğin bir hastalık, bozukluk ya da eksiklik olmadığını, 3 farklı cinsel yönelimden birisi olduğunu ve doğuştan ya da 3 ile 4 yaşlarına kadar belirlenen, kişinin kendi seçmediği bir durum olduğu tıp bilim tarafından tespit edilmiş ve çoğu ülkede bu durum kabul görmüştür.[4] Eşcinsellik semavi dinlerin tamamında ise yasak olarak görülmektedir.

Kaynak:WİKİPEDİA


İnsanlarda ve Kara Sineklerde Eşcinsellik Geni
Amerika'da yapılan bir araştırmanın sonucunda, meyve sineklerinde eşcinsel davranışa yol açan bir gen bulundu.
Amerikan basınında yer alan habere göre, Chicago'daki Illinois Üniversitesi'nden biyolog David Featherstone, bu küçük sineklerde eşcinsel davranışa neden olan bir geni keşfettiklerini, araştırmalarında ayrıca ilaçla eşcinselliğin ortadan kalkmasını sağlayabildiklerini açıkladı.
Featherstone ve meslektaşları, "kör cinsiyet" veya "GB" adını verdikleri bu geni keşfettiklerinde, meyve sineklerinde yetersiz beslenmeyle ortaya çıkan kas distrofisini araştırıyorlardı.
İnsanlarda da var

İnsanlarda da benzer bir genin bulunduğunu, ancak varsa insandaki eşcinsel davranış genini neyin etkilediğinin bilinmediğini belirten Featherstone ve meslektaşları, bulgularını Nature dergisinin Neuroscience ekinde yayımladı. Bulgulara göre, GB'si mutasyona uğramış erkek sinekler biseksüel olurken ve eşcinsel davranışlar gösterirken, bunlar, diğer sineklerin erkek mi, dişi mi olduğunu anlatan ve "feromon" adı verilen kimyasal kokuyu ayırt edemiyor. Meyve sineklerinin elma suyuna bir ilaç katarak, "sinapsis" adı verilen sinir hücresi bağlantılarının zayıflamasını sağlayan araştırmacılar, böylece birkaç saat içinde, sineklerde eşcinsel davranışa neden olan GB mutasyonunu durdurdu.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/2007/12/12/yasam/yas06.html









DOĞADA EŞCİNSELLİK
Newsmedical 1500 canlı türünde homosexsuelliğe rastlanıldığını söylüyor. Kaynakları inceleyebilirsiniz:
http://www.news-medical.net/news/2006/10/23/20718.aspx
http://en.wikipedia.org/wiki/Homosexual_behavior_in_animals
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mammals_displaying_homosexual_behavior



Lut kavmi yahut incilde "Sodom ve Gomore" diye geçen olayı bilmekteyiz. Eşcinsellik sadece insanlarda değil doğa da pek çok canlı türündede görülmektedir. Üstelik genetik olduğu ve kişinin kendi seçmediği bir durum olduğuda bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Peki, eşcinsel genleri yaratan ve doğada pek çok canlıda eşcinsel yönelimlere izin veren Tanrının, "siz eşcinselsiniz sapıtmışsınız" diyerek bir topluluğu helak etmesinin mantığı nedir? Tanrının eşcinsellik geni yaratması "ahlaklı Tanrı" ve "kusursuz yaratılış"a gölge değil midir?

Bir gerçektir ki, sadece bu konu "tek başına" dinlerin ne denli geçersiz ve saçma olduklarını göstermektedir. Sen gel eşcinsel yarat, sonra da "sen sapıtmışsın" de. Hangi akıl ve mantık bunu kabul edebilir mi?
Alıntı ile Cevapla
 

Önerilen Siteler


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türklük Toplumsal/Kişisel Bir Kimlik midir, Yoksa Milli Bir Köken midir? evrensel-insan Politika 21 21-04-2017 21:09
Kusursuz Kâfir diagoras İslam 7 16-02-2016 12:14
Gölge Meclis Hareketi OQONUC Konu-dışı 167 19-09-2009 09:25

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz forumu seçiniz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:49 .