ALLAH'IN İNTİHARI
Merhabalar
Açtığım başlık aklıma takılan sorulardan biriydi ve bende paylaşmak istedim.
Hicr süresi
28.29 ayetler
Hani Rabbin meleklere, “Ben kuru bir çamurdan, şekillendirilmiş balçıktan bir insan yaratacağım Onu düzenleyip içine ruhumdan üflediğim zaman, onun için hemen saygı ile eğilin” demişti.
Secde süresi
9.ayet
Sonra onu şekillendirip ona ruhundan üfledi. Sizin için işitme, görme ve idrak duygularını yarattı. Ne kadar az şükrediyorsunuz!
Yukarıda ayetlerde Allah'ın yarattığı kuluna ruhundan üfürdüğü belirtiliyor.
Ben bu ayetlerden kendimce şu sonucu çıkarıyorum.
Biz İnsanlar Allah 'ın birer parçalarıyız.(yanlışda düşüne de biliyor olabilirim bir iddiam yok)
Şimdi ister kader deyin,ister hayat şartları yada toplumsal veya çevresel baskılar, nedeni ne olursa olsun bazi insanların yaşadıkları zorluklar onların yüreklerine beyinlerine ağır gelebiliyor.Böyle olunca da tek çıkış-kurtuluş yolunun intihar olabileceğini düşünerek yaşamlarına son veriyorlar.
Kader veya alınyazısı diyelim ,burda intihar eden kişinin suçu ne?Ve Cennet yada Cehennemden hangisine gidecek?
Kendi eliyle canına kıymasının nedeni olarak Cehenneme mi?,yoksa kaderimde bu varmış diyerek herşeyi Allah'a yıkıp işin içinden çıkarak Cennet'e mi gidecek.
Neyse ben bu kişi olayını çok fazla uzattım sanırım.
Gelelim asıl konuya
Sorum şu:
İntihar olaylarında,(ve bu duruma izin veren yada göz yuman) Allah yarattığı ve ruhundan üfürdüğü kulu aracılığı ile bir nevi kendi canına da kıymış olmuyor mu?
Yani Allah'ın bu durumda kendisi de intihar etmiş sayılmaz mı?
Saygılarımla...
|