beton millet sakarya
Bandista nın şarkısı..Şu an ki durumu özetliyor güzelce..13 askerin öldürülmesi ve ortada kürtlere karşı oluşan nefret söylemi
Kürt şarkıcı Aynur'un konserini basmak ve İstiklal marşı okumak. Yapılacak tepki bu mudur? Vampire haç çıkarmak gibi sanılıyor. İstiklal marşı okuyunca ne oluyor Kürt Aylin bir anda Türk faşizanı mı olacak? 13 insan öldü, 13 genç kardeşimiz. Onların yerinde herhangi birimiz olabilirdik çünkü bu ülkede yaşıyoruz ve yaşımız geldiğinde askere gitmekle mükellefiz. Kimimiz yaptı askerliğini kimimiz şu an yapmakta kimimizse yapacak. Askerlik kurumu bu kadar saçma iken birde hiç uğruna ölmek
Herkes feysbukta, forumlarda, orda burda İstiklal marşı paylaşıyor ya da en faşizan söylemler kullanarak bir bakıma tepkisini gösteriyor. İstiklal marşı lan bu pop şarkısı değil. Biraz saygınız olsa bu ülkenin değerlerine böyle ayak altı etmezsiniz sözde milliyetçiler. Peki bu tepkin kime? Senin gibi bu ülkenin vatandaşı olan Kürtlere mi? Yoksa bu sorunu çözmek yerine sakız gibi uzatıp bundan yararlanan asker,siyasetçi,bürokrata mı ?
Bir saçmalıktır gitmekte. Herkes de bir gaz. Asalım, keselim. 30 yıldır bu şekilde çözülmemiş bu sorun hala daha neyin peşindesiniz? Biraz aklınızı kullanıp sorgulasanıza. Demek ki silahla çözülmüyor. Daha kaç canın yitmesi gerekir içinizde ki nefretin sönmesi için?
Bütün Kürtler ölse çözüm sağlanacak mı? Çözümünüz bu mu? Ölen 13 kardeşime şehit diyemiyorum çünkü şehitlik kavramına inanmıyorum. Türk askeri ölünce şehit oluyor, Kürt militanı ölünce o da şehit oluyor çünkü o da müslüman. Ben ne anladım bu işten?
Bir türkü tutturulmuş gidiyor. Türkeş 'in mükemmel zekasıyla Kürt sorununa çözümü de nasıl ilgi görüyor. Bu ülkede kimse beynini kullanmaz mı? Amerika da New York ta İtalyanlar neden biz anadilde eğitim görmek istiyoruz demiyorlarmış neden özerklik istemiyorlarmış? Bir siyasetçi ülkesinin sosyal durumundan bu kadar bi haberse ancak bu kadar güzel bir örneklemede bulunur. Amerikayla bu ülkeyi karşılaştırmak büyük bir zeka ürünüdür o zekada Türkeşe nasip olmuş.
Ne ekersen onu biçersin. Nefret tohumundan sevgi çıkmaz
|