Tarikat Baskısı
Tarikatçı bir ailede doğmak hayatımın en büyük talihsizliği oldu.sürekli denetim altında bir hayatım oldu.5 vakit zorunlu namaz,ilaveten tarikat ibadetleri,kuran kursları,daha ortaokula giderken okul kapısına kadar türban...eğitimin yarıda bıraktırılması.müzik ve spor yasak.çocukken yere kadar uzun etekler.şimdi de iğrenç pardesüler....aptal gibi görünüyorum...
Namazdan hep nefret ettim.dini sık sık sorguladım.ailem insanları ibadetine göre değerlendiriyordu.eğer kişi namaz kılıyorsa o iyi insan.istediği kadar kavgacı kötü kalpli olsa da iyiliği ibadetle değerlendiriyorlardı.
Dua etmek.hiçbir zaman gerçekleşmeyecek olduğunu bildiğimiz halde görünmeyen bişeye yalvarmak...bu dünya geçici deyip bu değerli hayatı küçümsemeleri,herkes çalışıp çabalarken bunların oturup tesbih çekmeleri,namaz kılmaları,tarikat ayini yani hatim yapmaları..hep saçma geldi.
22 yaşındayım.ama sadece son bir yıldır araştırma fırsatı bulabildim.ilk islamın çağdaş yorumlarını okudum.mezheplerin ve hadislerin uydurma olduğunu öğrendim..ama yeterli gelmedi.kuran çok ilkel ve saçmaydı.nihayet din ve tanrı yok diyebildim..tanrının olmadığını biliyorum.Turan dursun forumu sayesinde.herkese çok teşekkürler.ben bunları yaşadım.ama çocuğum olduğunda zihnini kimsenin bulandırmasına asla izin vermeyeceğim....
|