Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 26-09-2006, 17:32
mcin mcin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Allah olayların ne zaman olaacağını bilmez demeye meylettim

allah olayların ne zaman olaacağını bilmez demeye meylettim, konuşalım bunu (0layları bilirde zamanını bilmez demeye meylettim:

* *** soru: allah olayların hangi vakitte olacağını ezelde bilir mi? evet denirse, "ezel + şu kadar süre" şeklinde mi olayın ne vakit olacağını bilir? yani ezeliyetin başlangıç noktası olmadığına göre, "bu olay şu vakitte olacaktır" şeklinde bilmek nasıl açıklanabilir?

***dedi: Zulm Eder diyorsun Yukardaki Yazida Peygamberimizin Hadislerini ve Kur'an Ayetleri ni Yalanliyormusun?
cevap: peygamber bunu bilmiyordu. ayetlere gelince kullarını ayetlerle de saptırıyor.
dedi: ALLAH Merhametsizdir diyorsun gene yukardaki delilleri yalanliyormusun?

cevap: ne merhameti? onları o hale koyan kendisi zaten böyle merhamet mi olur? hem çocuğu açlıktan öldürecek, hem de merhamet edecek öle mi?

ve Öteki Tarafta Şefaat Meselesi ni de mi yalanliyorsun?

cevap: şefati yalanlamıyom. olabilir. müslüman bir peygamber varsa o şefaat edebilir.

dedi: ALLAH yaptıklarından pişman olmaz diyorsun ama kul gunah isledikten sonra uzuluyor ve pisman oluyor eger gunahı zorla isleten ALLAH ise Zorla Pisman edende odur
cevap: doğru, zorla pişman eden de O'dur.

dedi: oysaki Hak Teala yaptıklarından pisman olmaz oluyorsa Noksanlik ifade eder (Allah'in tenzih ederim)
cevap: ya kendi pişman olmuyo, sadece kulunda pişman olmayı yaratıyo.
dedi: Allah yalan Atar mi ya demisin haber olarak atar Hâsâ Sümme Hâsâ Bu Küfür degilde nedir? ben sana sorayim

cevap: allah kuran da imtihandan bahsediyor (mülk 2) halbuki ne yapacağımızı önceden biliyor. böle imtihan olmaz. imtihan demek yalandır. demek ki allah yalan olarak da haber veriyor. insanları bu ayetlerle saptırıyor. siz de diyonuz ki: bak imtihanmış! o halde hür irademiz olmalı..

Önerilen Siteler