Bir Vatandaşın Günlüğünden "İnanç Kaybettiğim Gün"
07.06.2006
Artık diyebilirim sanırım, tanrı inancımı yitirdim. Bunu demekten şimdiye kadar. Bilgimin yetersizliği buna sebepti kuşkusuz. Bugün 60a yakın soru okudum inançsızlara sorulan. Hepsinin cevapları ben itatmin etti açıkçası. Dincilerin cevap veremediği bir sürü soru vardı. Ayrıca Darwin'in evrim teorisinin yanıtladığı sorular, dinlerin sözde yanıtladığı sorulardan çok daha fazlaydı. Üstelik evrim metafiziksel unsurlarla değil, tamami ile gerçek hayattan veriyordu cevapları.
Bugün itibari ile evrim bilimsel bir gerçektir. %100 doğru değildir elbette. Ama en güvenilir kayna odur. Evrime yöneltilen eleştiriler (bilimsel) esasında Evrim teorisini çökertmiyor, aksine içindeki yanlışları çıkarp doğrularının getirilmesini sağlıyor.
Nedense din, bilimin yakasını bırakmadı ve hala bırakmıyor. İnsan kopyalanacak teknoloji yapıldı, ama dönemin ABD başkanı Clinton "Tanrıyı gücendirmeyin" demesi üzerine yapılamadı. Artık bırakın şu bilimin yakasını da insanlar gerçeği görsün! Tanrı gücenecekse zaten bir şeyin yapılmasını önleyecektir. Siz değil misiniz "Tanrı'nın herşeye gücü yeter" diyen. Öyle ise Tanrı engeller. Tabi ben hiç sanmıyorum.
İnanç bir yana, evrim de çok ilgimi çekti. "İşte aradığım bu!" dedim. Dinlerin umutlarından çok cazip geldi.
Ne demiş yüce Atatürk;
* Biz yönetimimizi gökten indiği sanılan kitaplardan değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz.
Bu sözü herşeyi özetliyor sanırım.
Bu 7 Haziran günü koydum kuralımı: "Tanrı inancım yok. Fakat agnostik olmayı tercih ediyorum. Dinler hakkında ve Tanrı hakkında yorum yapmaktan kaçınıp bilimin izinde gitmek en mantıklısı.
Atatürk'ün sözü daima hayat felsefem olacaktır;
* "Benim dinim yok ve bazen tüm dinlerin yerin dibini boylamasını istiyorum. Yönetimi ayakta tutmak için , halkı tuzağa düşürür gibi dine gerek duyan kişi, zayıf bir yöneticidir. Benim halkım demoktasinin ilkelerini, bilimin öğretilerini öğrenecektir."
-----
İnancımı yitirdiği güne dair günlüğüme yazdıklarım..
|