jadi´isimli üyeden Alıntı
Benim anlamadigim sey akp zaten hem yurt icinde hem yurt disinda cok buyuk destege sahip bir parti. Dunya uzerinde bu kadar desteklenen baska bir hukumet olmamistir saniyorum. O yuzden bu tip eylemlerden korkacak, onlari susturmak isteyecek bir durumda degil ki. Ama kemalist kesim akp'yi hep diktatorluk kurmak isteyen islamci bir parti gibi gosterip insanlari korkutmaya calisiyor. Akp ise boyle olmadigini gostermek icin ne kadar ugra$sa da nafile sanirim en buyuk dert eslerinin basindaki turban. O yuzden bu tip haberler bana hep kasitli bir provokasyon gibi geliyor. Bu tip haberlerden nemalanan kesim halki korkutmak isteyenler cunku. Ileri demokrasi lafina gonderme yapan basliklara hepten gina geldi zaten
|
Reflekslerin gittikçe tipik bir iktidar amentüsü haline gelmiş durumda; zira, hak ihlallerine tepki veren yalnızca kemalistler değil, iktidarı birçok konuda destekleyip olumlayan TARAF yazarları da örneğin.
Bu, bok at izi kalsın stratejisidir. Elinizde her duruma uygun bir ''ergenekon'' kılıfı var ve bir kere bu kavramı sulandırmaya başladınız mı beğenmediğin her tepkiye ''sizi gidi ergenekoncular'' der çıkarsın.
Ceza evlerinin kapasitesi iki katına çıkmışken ve başbakanı eleştirmenin suç haline gelmesini iktidara destek veren yazarlar bile eleştirirken ne desek nafile!
Klavuzu iktidar olanın -demokrasi değil- burnu boktan kurtulmazmış. İbretlik bir örneksin JADI.