Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Öneri, Düşünce & Eleştirileriniz

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 26-10-2011, 21:54
c m c m isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Exclamation ''anadolu aleviliğinin kökeni'' başlığından şikayetler

Bu soruyu sormama neden olan durumu anlatarak başlayayım...

Ailesi Alevi olan Ateist bir arkadaşım göre bazı Alevi topluluklarda seyitlerin ziyaretinde kaldığı evde erkeğin eşini seyite sunduğu ve seyitle kadının geceyi birlikte geçirdiğini aktardı. Bunun bir gelenek olduğunu anlattı.

Bu geleneğin gerçekten olup olmadığı konusunda bilgisi olan var mı?
Açılış mesajımı okunması için tekrar aktardım. Gelenek olduğunu aktaran ve böyle bir yargı kullanan ben değilim. Arkadaşımın sözlerine şüphe ile yaklaşarak bu konuda bilgi almak isteyen benim. 'Bu geleneğin gerçekten olup olmadığı konusunda bilgisi olan var mı?' gibi bir soru sormayı yargı sayıyorsan veya sayıyorsanız biraz daha düşünmenizi öneririm. Kullanmadığım bir ifadeyi kullandığımı ifade etmen hiç hoş değil.

Bir üyenin cevabından sonra 'Senin bir Alevi olman nedeniyle şu an için bu konunun ve sorunun cevabının muğlak kalacağını anlamış durumdayım. İki Alevi ve iki farklı olması nedeniyle bu şekilde ifade ediyorum. Bu konuda farklı bir bilgi edinirsem ileteceğimi belirterek teşekkür ediyorum.' yazarak bu forumda konuyla ilgili araştırmamı sonlandırmışken bu kadar uzatılmasının gereği olduğunu sanmıyorum.

Altını doldurabileceğim bir veriye sahip olsaydım böyle bir soru sorma gereği duymazdım.

Güneydoğu'da Ensest İlişki Yaygındır gibi başlıkla konu açıp yargıda bulunmuş olsaydım nasıl bir yaklaşım sergiledin? Yine çirkin ve çamur atmak olarak mı nitelendirirdin? Burada çirkin olan bir insanın bilgilenme isteğinin karşısında yargılayıcı bir tavır sergilenerek itham edilmesidir.

İslam'ın kadına bakışını eleştiren ateistler Tanrı'nın yokluğunu ifade ederken de altını veri ile doldur mu diyorsun? Burada dinlerde var olan Tanrı kavramından söz etmiyorum. Ateistlerin şu an altını doldurduk dedikleri sağlam olmayan verilerinin karşısında benim mevcut sosyal ilişki içerisinde olduğum birinden aldığım duyumla soru sormam daha sağlam gibi görünüyor. Ayrıca arkadaşımdan duydum diyerek doğruluğunun araştırmanın nasıl bir sakıncası olabilir? Bu forumdaki bütün konular altı verilerle doldurulmuş pir u pak konular mıdır? Altı verilerle doldurulmuş olan kaç konu gerçekten altı sağlam verilerle doldurulmuştur? Altı sağlam verilerle veya verilerle doldurulduğu için mi hala muallak kalan ve iki tarafın da ikna olmadığı konular olarak kalmaktadır?

Bir insanı çamur atmakla itham etmek çok çirkin bir ithamdır. Bu forumda etkin üyelerden birine karşı aynı tavrın sergilenmesi durumunda yani çamur atma denildiğinde tavrının aynı olmayacağına adım kadar eminim. İşime geldiği gibi yaklaşıyorum demen yeterli. Boşuna zaman harcamana gerek olduğunu düşünmüyorum.

Önerilen Siteler