Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

 
 
Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
  #1  
Alt 01-02-2012, 16:05
Jolly Jocker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Jolly Jocker Jolly Jocker isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 24 Aug 2008
Bulunduğu yer: Antalya
Mesajlar: 1.323
Standart Başbakan: ''Muhafazakar Demokrat Nesil Yetiştireceğiz!''

Yüce Başbakan Hazretleri Tayyip Erdoğan son fetvasında şöyle buyurdu: "Beni din konusunda memleketi ikiye ayrımakla itham ediyor, ben dediklerimin arkasındayım. Ben 'dindar bir nesil yetiştirmek hedefimiz' dedim. Bu sözlerimin arkasındayım. Senin hedefin bu değilse bilemem. Sayın Kılıçdaroğlu, sen bizden ateist bir nesil yetiştirmemizi mi bekliyorsun? Biz muhafazakar demokrat nesil peşindeyiz. Biz muhafazakar ve demokrat, milletinin, vatanının değerlerine, ilkelerine, tarihten gelen ilkelerine sahip çıkan bir nesil yetiştireceğiz. Bunun için çalışıyoruz."

Ne demek lazım? Nereden başlasak? Demokratik bir ülkede ''ateist nesil yetiştirmenin'' 'zinhar günah' olarak algılanmasına mı, muhafazakarlığın karşıtının ateistlik olarak konmasına mı, yoksa 'demokrat' bir hükümetin ideolojik nesil yetiştirmeyi açık açık savunmasına mı eleştiri getirsek?

Ateistlik suç mudur? Evet, başbakan başta olmak üzere muhafazakar demokrat olduğunu söyleyenlerin hepsi bu konuyu açıklığa kavuşturmalı. Onların düşünce dünyalarında bu büyük bir suç olabilir. Ama kendi dünyalarını gerçek dünyanın yerine oturtup herkesin buna uymalarını beklemeye hakları yoktur. Cumhurbaşkanının Hrant Dink'i ''yabancı'' gördüğünü açığa vuran gafından sonra başbakanın da ateistliği normal bir tercih ve hak olarak görmediği anlaşılıyor. Bunu ahlaksızlıkla bir tutan bir inançsal gelenekten geliyor zira. ''Ateist nesil mi yetiştirmeyi savunuyorsun yoksa!'' derken, kendisinin de iktidarını üzerine inşa ettiği cemaat-tarikat ağınca ateistlerin şeytanlaştırılmasından, her türlü ahlaksızlığı yapabilecek insanlar gibi gösterilip karalanmasından güç alıyor. Hakikaten demokratik bir ülkede bu tür şeytanlaştırmaların olamayacağı, kimsenin inanç ya da inançsızlığından ötürü 'kötü' gösterilemeyeceğini muhafazakarlara hatırlatmak gerekmesi ne üzücü. Aslında burada muhafazakar toplum çoğunluğunun ateistleri hala 'kötü bilmesi'nin payı çok. Demokrasi deniyorsa, -demokrasi serbest seçimlerden ibaret olmayıp en başta bir kültür meselesi olduğu için-, toplumdaki antidemokratik muhafazakar önyargılarla hesaplaşmak da tüm demokratların görevidir.

Peki yapabilirler mi? Yani demokrasiyi seçim sandığından öte gerçek anlamıyla kavrayıp devleti, orduyu, kemalizmi eleştirdikleri gibi toplumdaki milliyetçi-muhafazakar ve kaçınılmaz olarak antidemokratik önyargılarla da mücadele eder, hiç değilse köşelerinde gündeme getirip eleştiri yöneltirler mi? Bunun olamayacağını bir-iki yazısında dini eleştirip ateist olduğunu söyledi diye Taraf'tan kovulan Nişanyan'ın başına gelenlerden anlıyoruz. Oysa bu ülkede en büyük zulümleri ateistler ve ateist olduğu düşünülenler gördü. Osmanlı'dan beri Alevi halkı zulme uğrarken, kendisine zulmedenlerce ne olmakla suçlanmış neye benzetilmiştir? ''Allahsız, kitapsız olmakla'' değil mi? Ya komünistler? Niçin bu kadar kolay karalanıp hedef haline getirilebiliyorlar? Yine şeytanlaştırılmış, ahlaksızlıkla eşitlenmiş ateizm imajının büyük payı var. Bununla yüzleşip demokrasi adına ateistliğin de normalleşmesini, buna alışmalarını talep etmediğimiz sürece bu kavram bizlere karşı bir sopa olarak kullanılmaya devam edilecek.

Madem devlet ve kemalizm eleştirileri yaparken herşeyin eleştirilebileceğinden bahsettiler o halde bu ''herşeyin'' içerisine dinlerinin de girdiğini kabul etmek durumundalar. Din eleştirisinin de yapılabileceğine demokrasi adına rıza gösterebilirlerse ifade hürriyeti adına dev bir adım atılmış olur. Ama bunun olacağını sanmam. Bu durumda da en azından demokratlık maskelerini düşürmüş oluruz. Bu da birşeydir.

''Ben 'dindar bir nesil yetiştirmek hedefimiz' dedim. Bu sözlerimin arkasındayım. Senin hedefin bu değilse bilemem. Sayın Kılıçdaroğlu, sen bizden ateist bir nesil yetiştirmemizi mi bekliyorsun? Biz muhafazakar demokrat nesil peşindeyiz." Bu sözlerde başbakan ''ya dindarsın ya ateist, ya muhafazakar demokratsın ya din düşmanı darbeci'' türünden bir yansıtma yapıyor. Bilinç altındaki kısır ikilikleri yansıtarak karşısındakileri sıkıştırmaya çalışıyor. Tarihte, islamı kendi tanımladıkları gibi yaşamayanların -örneğin Alevi kitlenin- nasıl ateist olarak görüldüğünün de en son örneğini veriyor. Malum, Kılıçdaroğlu da Alevi. Ona, ''Sen Alevi bir nesil mi yetiştirmek istiyorsun?'' demiyor dikkat ettiyseniz, ateist diyor. Çünkü muhafazakar toplumun algısında ateizm her türlü kötülükle eşdeğer. Bununla hesaplaşmadan ne bu ülkede sol yükselebilir, ne laiklik güvencede olabilir, ne de gerçek bir demokrasiye kavuşabiliriz.

İslamcıların yıllarca devletin resmi ideolojisini eleştirip ''ideolojilerden arındırılmış'' bir eğitim sistemini savunmalarının samimiyetsizliği de bu sözlerde kendini dışa vurmuş. ''Muhafazakar demokrat bir nesil yetiştirmek'' basbaya ideolojik bir nesil yetiştirme kararlılığı değil midir? Resmi ideoloji dayatması yerine islamcı ideoloji dayatması. Demokratik bir tavırla, ''Biz herşeyi, her görüşü anlatacağız, gençler tercihlerini özgürce yapsın'' demiyor. Muhafazakar nesil yetiştirecek dayatmaları eğitim sisteminde devreye sokacağının -ki zaten büyük orandan var bu- açık ilanını yapıyor. Yıllarca AKP'yi demokrasi adına gözü kapalı destekleyenler -ki içlerinde ateist olan liberaller de vardı- bakalım bu sözler üzerine ne diyecekler? Bu muhafazakar demokrat yetişen nesil 2023 için mi yetiştiriliyor acaba? Bu gençlik ordusunun ''minareler süngüsü'', ''camiler de kışlası'' mı olacak dersiniz?

Bu arada, başbakan vatanına milletine tarihine bağlı olmayı da muhafazakarlıkla eşleştirmiş konuşmasında. Ateist olunca otomatikman vatansız, milletsiz, tarihini bilmeyen aklı havada insanlara dönüşüyoruz ya!

Konu Jolly Jocker tarafından (01-02-2012 Saat 16:14 ) değiştirilmiştir.
Alıntı ile Cevapla
 

Önerilen Siteler


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Liberal, Muhafazakar ve Sosyalist..üçü bir arada.. Huysuz Politika 1 19-09-2011 15:54
AMD Bulldozer kod adlı yeni nesil işlemcilerini Haziran'ın 11'inde piyasaya sürüyor Ascendent Bilgisayar 5 14-04-2011 00:52
3G Mollalar ve 3.nesil Şeyhler UlulElbab İslam 7 30-12-2009 19:41
Başbakan olsaydınız ya da başbakan olursanız ne yaparsınız/dınız.... Ratiönalism Politika 20 01-03-2009 02:55
Zengin Başbakan!!!! unbe Politika 2 25-02-2009 10:37

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz forumu seçiniz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:41 .