vishnu´isimli üyeden Alıntı
ateist değilim en fazla agnostik olabilirim. ateist olmamak aşağılık değildir.
durmadan islamı ve kuranı savunan bir ateist olmaktansa hiç olmam daha iyi. sorun felsefi tanrı inancında değil dinlerde. yani ateist oldum üstün durumdayım düşüncenizi bırakın. pozitif ateizm mantıklı gelseydi olurdum gelmiyor bu kadar basit...
|
Sayın Vishnu,
Bu yaşa geldim,
ATEİST sözcüğünün manasını bilene çok az rastladım.
Kendini ateist sananların çoğu, özel inançlara sahiptir. Mesela, bu gibi olanlara ateist olmak dinsizlik demek değildir, dediğinizde, size karşı çıkarlar ve ateistlerin dinsiz olduğunu söylemekten de çekinmezler. İşte bu yanlış dahi, onların kör inançlarından sadece biridir.
Siz de bu gibi kişilere ateist olan pek çok dini saydığınızda, bu defa bunların din olmayıp, birer felsefe olduğunu dahi size çekinmeden iddia dahi edebilirler.
Aslında konu TANRI denilince, bunun ilahi dinlerdeki tanrı olmadığını bilmemelerinden kaynaklanır. Çünkü bu gibi kişiler inanç temelinde devamlı olark tanrıyı ilahi dinlerden öğrenmişlerdir. Tanrının '' varoluşun açıklanışı ''şeklinde bir düşünceye sahip değildirler. Bu nedenle size hak veriyorum. Ve sizi anladığımı sanıyorum.
Selam ve sevgilerimle,