Ben binlerce belgesel izledim ve her günde izlemeye devam ediyorum. edindiğim sonuç doğada düzen diye bir şey olmadığıdır. her yerde sürekli felaketler doğar afetler kuraklıklar olur siz kuraklığı direk tek bir sebebe indirgemişsiniz avcı hayvanların azalması.
Bu kadar mı yani hiç avcı hayvan olmadığını varsayalım otçullar inanılmaz üresin o kadar üresin ki artık otlaklar yetmesin bunun sonucu göçtür.
O kadar üresin ki bütün dünyaya yayılsın bunun sonucu güçlü olanların doğal kaynaklara hakimiyetidir zayıf olanlar ise açlıktan telef olur bu kadar basit.
Asıl sizin belgesel izleyip doğadaki hayatta kalma savaşını görmeniz gerek, doğada öyle büyük bir hayatta kalma savaşı var ki uyum sağlayamayan yok olur gider.
ve öncesinde yazdığım her şeyle alakasız bir yazı yazmışsın yazdığın cevap dahi değil.
sıtma hastalığı milyonlarca yıl önceye dayanıyor, siz diyorsunuz insanlar sebep olmuştur ve hiç bir şekilde bilimsel olmayan görüşler dile getiriyorsunuz neyi amaçlıyorsunuz?
Et tüketen hayvanların soyunun az olması avlanmanın zor olmasından kaynaklanıyor.
Kalori hesabını bilir misin bilmiyorum ama otta kalori azdır ancak ot çok fazla olduğu için otçul hayvanlar sıkıntı çekmez ve tüm günlerini otlayarak geçirir.
etçil hayvanlar ise eti bulmak için çabalamak ve kaslı vücutlarıyla yüksek kalori harcamak zorundadır. hayatta kalmaları çok zordur iyi bir eğitim almayan etçil hayvan hayatta kalamaz. sen çıkmış düzenden bahsediyorsun.
Bir zamanlar atalarımız avlanırken (sadece meyve sebze yetersizdir ayrıca insan ot ile doyamaz) nüfus çok azdı sonra tarıma geçiş yapıldı ancak tarımda üretilen tohumlar çok zayıf olduğu için verim çok azdı çünkü bu bitkilerin diğer yabancı otlarla mücadele edicek gücü yoktu.
Daha sonra sürekli en güçlü tohumlar seçildi tıpkı doğadaki gibi ve bu günki duruma geldik. nüfusta patlama ve teknolojide gelişme.
avlanan insanlara bir git bak hala giyecek kıyafetleri yok çıplak dolaşıyorlar çünkü herkes kendine bakmak zorunda herkes avlanmak zorunda hayatları yiyecek savaşıyla geçiyor.
ancak tarım yapsalar (iklimleri tahıl tarımına uygun değil) bir kişi yüzlerce kişiyi bakacak ve bilimsel sanatsal gelişme sağlanacak.
o insanlar ortalama 30-40 yıl yaşıyor 30 yaşındaki biri bizim 70 yaşındaki insanımıza benziyor.
|