Sesli sizin söylemleriniz ateizmle ilgili değil felsefik. İfadeleriniz, bir arpa boyu yol almayan, tamamen subjektif bir genellemeden, yakıştırmadan ibaret.
Herhangi bir inancım yok, daha öncede sizinle tartıştık bunları. Siz metafizik inançlarınızla herkesi yorumlayabilirsiniz, elbette serbestsiniz, fakat böyle ben inançlıyım, sizde inançlısınız saçmalığına bir anlam yüklemek güç..
İnançsızım. Dinsel hiç bir inancım yok. Dünyanın öküzün boynunda olduğu da bir inançtır. Sizin inançlarınız böyle olabilir, ben bu tür inançlar taşımıyorum...
Her zaman söylerim, inanmak, aldanmanın yarısıdır, birisi yoksa diğeri de yoktur.
Bunun dışında bir insan hafta sonu yağmur yağacak diye düşünebilir. Düşünmeyi değilde inanmayı öne çıkartan bir insan da yağmur yağacağına inanıyorum diyebilir. Bunlar DİNSEL ya da mistik İNANÇLAR değil...
Taoculuğa siz eksik bilgilerinizle, batı kafasıyla, ya da sonraki dönem-sistemlerle yozlaştırılmasıyla, inanç merkezli kurallar, adetler, mistizm vs eklenmesiyle din diyorsunuz. Özünde din filan değiller, belirgin ve belirleyici olarak felsefedirler ve materyalisttirler. Getiripte, felsefeyi yok ateist, yok teist noktasına indirgemek sanırım size mahsus.
Tanrıcı olmayan pek çok din var. Ateistlerin bilgiden uzak olanları da sayın Spartacus'un aynı inancındadırlar. Yani sayın Sapartacus'un inancı ateist olan dinlerin olamayacağı gibi bir inanç.
Bu bir inanç değil, inançsız düşünemeyen size ait bir çarpıtma. Ben inanmıyorum, böyle düşünüyorum ve bunun için yeterli kaynaklarım var. Siz inançlıların aksine, saplantılı değilim, düşüncelerim değişebilir, yanlışta olabilir. Ki dinsel konuları ateistlik çerçevesinden değil siyasi olarak değerlendirip, nitelendiriyorum. farkındalığınıza ne oldu? kaldı ki, her öğreti din değildir, insanlar öğretileri, adetleri, gelenek ve görenekleri dinleştirirler(belirli bir kurallar bütünü, kılavuz, yol edinirler. Bu çerçevede, herhangi bir sorun yoktur, sorun mutlaklaştırıldığında, tutuculuğa yol açtığında, idrak, analiz ve gözlemi saf dışı bıraktığında, şartlanmaya dönüştüğünde ve başka yolların olmadığına inanıldığında başlar.)
Siz herhangi bir kutsal inancınızı bir örnekle ifade edebilir misiniz? Böylelikle, ne dediğinizi, ne demek istediğinizi belkide anlama şerefine nail oluruz.
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|