Tartışma Adabı
Hepinize Merhaba Arkadaşlar;
Son günlerde dikkatimi çeken bir durum var. Özellikle yeni üyelerimizin mesajlarında tartıştığı kişilere tartışma adabına asla sığmayacak şekilde hitap etmesi, aşağılaması beni oldukça rahatsız etmeye başladı.
Forumumuzu diğer forumlardan ayıran en büyük özelliklerden biri olan karşıt görüşlerin saygı çerçevesinde tartışılabilmesiydi. Bu güzelliğin giderek kaybolması inanın beni oldukça üzüyor.
Suçu yönetici arkadaşlara yüklemek çok kolay ancak bu sizce de biraz acımasız olmaz mı? Arkadaşlarımız özel hayatlarından çaldıkları zamanla sitemize gönüllülük esasına göre hizmet veren kişilerdir. Ellerinden geldiğince arka planda konuyla ilgili çalışmalar yaptıklarının, uyarılar verdiklerinin farkındayım.
Ancak bence burada iş bizlere düşüyor. Tüm arkadaşlardan ricam lütfen tartışma üslubumuzu saygı çerçevesinde tutalım. Bir kişi bizden farklı düşünceler dile getiriyor olabilir, çok sinirlenmiş olabiliriz ama tartıştığımız kişileri hakaret ve aşağılama ile değil de, fikirlerimizle alt etmeyi denemeliyiz. Eğer bir konu, "senin aklın var mı?" "kafan basmıyor galiba" gibisinden deli saçması sokak kavgasına dönerse bu artık bir tartışma değil bir kavgadır ve bu forum bir kavga forumu değildir.
Anlayışınıza sığınarak bu uyarıyı yapıyorum ve konuyla ilgili desteklerinizi bekliyorum.
Saygılar.
|