Bende buraya yazayım.. Başlık açamıyorum açmamakta en iyisi sanırım ilk mesajda
Biraz önce facebookta bir ateist sayfasından atıldım

Sebebi "İnsanın protein ve hayvansal yağa ihtiyacı olduğunu" söylemem oldu..
Açayım biraz konuyu : "Mezbalar camdan olsa herkes Vejetaryen olurdu" paylaşımına cevap olarak "İnsanın protein ve hayvansal yağa son derece ihtiyacı vardır" dedim ve muhabbet başladı... (umarım kendisi burada vardır.. bilgisizlik ve bilgiye karşı inadını beni atarak kapatmaya çalışmayacak)
Şunu belirteyim ki Vejetaryen beslenme karbonhidrata mahmumdur.
Kısaca ketendi düşüncemi ve karşı düşünceyi özetleyeyim.
Düşüncem (bilimsel veridir bu düşüncem diyorum hadsizlik olması o konu içerisinde yani) : İnsanların dışarıdan şeker&karbonhidrat almasına gerek yoktur. Vücut enerji ihtiyacını tükettiği yağlardan yada vücutsal yağlarını ketonlara çevirerek karşılar. Bu insanların tek beslenme gerçeğidir. Zira karbonhidrat tüketen insan 3 saat sonra açlık çekerek kendini yorgun güçsüz hissetmeye başlar. Karbonhidrat tüketmeyen şahıs vücudunda bulunan yağ rezevlerini "yağ tüketimine ulaşana kadar" özgürce kullanır ve açlık baygınlık bitkin hissettmez. Bu en basit özeti olmakla birlikte ana konu karbonhidrat tüketen insanların sağlıksızlığıdır. Karbonhidrat kan şekerini yüseltir bununla birlikte vücut insülin salgılar. İnsülin glukozu hücrelere sokar fazla olanıda yağ olarak depolar. Bu kısır döngü sonucu oluşabilecek en temel hastalıklar : metabolik sendrom, diyabet, kalp damar hastalıkları, beyin fonksiyonlarıda aksamalar vs... Metabolik sendrom zaten olayın koptuğu andır. sonra her türlü hastalık ortaya çıkmaya başlayacaktır. Bununla birlik vücudun enerji olarak glukoz kullanması kanseri beslemektedir. Kanser hücreleri glukozla beslenirler.
Vücut glukozdan fakir kaldığında tüketilen yağları ketonlara çevirir ve enerjiyi buradan sağlar. Bununla birlikte beyin tümöründen tip2 diyabete, epilepsi hastalığıdan kalp damar hastalıklarına kadar tedavi edici ve kesin olarak önleyici etkisi ortadadır.
(
http://beyintumoru.org/2011/07/ketoj...ha-etkili.html ---
http://beyintumoru.org/2010/12/ketoj...anitlandi.html --
http://www.beslenmebulteni.com/bes/i...Fil&Itemid=479 )
Karbonhidratların kan şekerini arttırması insülin dalgalanmalarına ve bir çok insanda zamanla insülin duyarsızlığına ( tip 2 diyabet) yolunu açar... İnsülin dalgalanması (sağlıklı kişilerde dahil) kendini kötü hissetmeye bitkinlik uyku haline "offf yemeği yedik uyusak ne güzel olur" modlarına sokar.
10 000 yıl önce ve öncesinde atalarımız tarım yapmıyorken doğada bugün bulduğumuz karbonhidrat tüketiminin 10'da 1'i gerçekleşmiyordu.. 10da 1'i bile çok oldu! Mısır tarlalarının buğdayın pirincin olmadığı ekmeğin yapılmadığı bir dönem... Hayvanlar, bulunabilirse sağdan soldan kuruyemiş (%80'ni vücuttan öğütülmeden atılır) ve sebze (sebzeler enerji vermezler) ve bu ataların kazılarında metabolik hiç bir hastalık görülmüyor... Bugün yaşayan örnekleri mevcuttur : Eskimo'lar mesela.. Adamlar sadece balık.. 4 milyon nufusta diyabet, tümör, kalp hastalığı vs mevcut değil..
Toplumda ki tüm sağlıksızlığın %80 sebebi karbonhidrat tüketimine bağlı oluşan hastalıklardır....
Gelelim karşı iddialara...
-Hayvansal olması gerekmez bitki proteini var..
Hayvansal protein ve bitkisel proteinin aminoasit diziliminden bi haber ve insanın hangi aminoasit dizilimini sindirebildiğinden ayrıca bi haber kişi hakkında ne denebilir ?
-Atalarımız 30-40 yaşına kadar yaşıyorlardı
Evet kesinlikle.. Kaloriflerli evde otururup donma riskleri yoktu, arıtılmış suyu içip virüsten ölmüyorlar, vahşi hayvanlara yem olmuyorlardı. Hepsini geçtim her ava çıktıklarında kilolarca et getiriyorlardı.. (umarım anlatabildim) Bebek ölümlerininde ortalama yaşam süresine eklenip bölündüğü gerçeğinden çok uzakta...
-Etçil beslenen bölgelerin en çok kalp sorunu yaşadığını biliyoruz Türkiye'de..
Adana'dan falan bahsediyor sanırım

Ben o tartışmada en başta dedim ki farklı tellerden çalıyoruz "etçil" beslenmeyle "ketosis farklıdır. Zira şahsın bahsettiği et tüketiminin öğünde olması. Benim bahsettiğim ise et tüketimi ve yağ olması karbonhidrat olmaması. 1 ekmek + 1 litre kola içen mangalla arkasından baklava yiyen bölgeyle KETOJENİK beslenmeyi aynı kefeye koyan birisine ne denebilir ?
Onun haricinde işte "sen saçmalıyorsun" "sen bilmiyorsun" gibileirnden onca laf sonucunda uzaklaştırıldım

Hepsini geçtim yazılarım falan silindi geriye "Bilimsel konuşmayanlar uzaklaştırılır siz çok mu dizi izler oldunuz" gibi şeyler yazıldı. Hatta ve hatta et tüketmek kapitalizm oyunudur denildi... Oysa en başta dedim ki ideolojileri bilime alet edenlerden olmayın... Şimdi bu tavırların "ne yani maymundan mı geldik?" diyen kişiyle ne farkı var ?
Özetle Tabularını Yıkamayan "benim bildiğim doğrudur" diyen araştırmaktan çekinen, bir sayfada yönetici oldum diye tek söz sahini kendisi sanan bilimi tek elinde görmeye başlayan bilgisizliği ortaya çıkınca "sayfa yöneticisi" haklarını kullanmaktan çekinmeyen insanların dine inanıp inanmamaları önemli değildir. Aynı zihniyetin aynı insanlarıdır.
NOT : Ben bu konuda asla ve asla kesilmek için doğrulan büyütülen ve vahşice öldürülen hayvanlar hakkında yorum yapmadım. Tek sorunun 7 milyar insan nufusu olduğunu ve dünyada hiç bir etçil canlının 7 milyar olmadığınıda vurguladım...
Not 2 : Bu konu sadece olayın nasıl geliştiğini vurgulamak için yazıldı. Beslenmeyle ilgili fikirler umarım başka başlıkta okunarak, araştırılarak, ben bilirim yapmadan tartışılır. ( bunu çok isterim toplumsal beslenmeyle ilgili konuları konuşmak gerekli)
Not 3 : Tanrı Yok Din Yalan.
İyi forumlar iyi geceler.