Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Ateizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 01-11-2012, 22:23
Sesli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sesli Sesli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Ateizmin Övgüye Gereksinimi mi var?

Dostlar,

Ateizm nedir, ne değildir, burada çok anlatıldı. Bütün bunları doğal olarak kabul edebiliriz de, ateizmin övgüye gereksinimi olduğunu ben bilmiyordum. Bunu da buradaki ateist dostlarımızdan öğrendik.

Öyle ya Ateizm hakkında özlü sözler diye bir başlık açmak açıkça ateizmin övgüye gereksinimi olduğunu anlatmaktan öte bir gerçeklik taşıyor mu?

Bu arkadaşların vermeye çalıştıkları işaret bence şudur;'' Ateizm çok akıllı ve de güzel bir olgudur, bizler de ateist olduğumuza göre akıllıyız ve de güzeliz.'' Ben yanılıyorsam, bu kendini övmenin başka bir nedeni varsa, lütfetsinler de biz de öğrenmiş olalım.

Şimdi bir gerçek var ki onu söylemeden geçemeyeceğim, insan kendi kendini methetmeye yeltenirse, pek sağlıklı sayılmaz. Bu bilimsel bir saptamadır. Özlü sözleri de öyle kişiler söylemişler ki bunların hemen çoğu ünlü ve sanlı kişiler...Doğal olarak bu kişiler yeri gelince bu sözleri söylemişlerdir, bizim buradaki dostlarımız gibi övgüye gereksinim duyduklarından olamaz. Çünkü bu ünlü kişiler zaten herkesden övgüler almış olduklarından övgüye gereksinimleri de olamaz.

Buradaki dostlarımızın bu denli övgüye gereksinim duymalarının gerçek nedeni, kendilerince belli ki bilinmiyor, yani farkında değiller. Bu onlardaki eski tanrısal inançlarının belleklerindeki kalıntısı olup, zaman, zaman onları
böylesi gereksiz övgülerle eskiye duydukları özlemi su yüzüne çıkarmış olmaya zorlamış görünüyor.

Önerilen Siteler