Hector'un hikayesi
Benim dinden çıkmamı sağlayan ilk kişi en yakın arkadaşlarımdan birisidir . Kendisi biraz yobazdır . Ben ise biraz daha ılımlı bir müslümandım . Bir tartışmamızda müslüman olmayan herkesin cehennemde sonsuza kadar yanacağını söylemişti. Ben ise '' olur mu lan öyle şey , iyi insan cennete gider '' diyordum .
Daha sonra bu iddiasını ayetler ile ispatlamaya çalıştı . Ben o ayetleri okuduktan sonra şok olmuştum .Nasıl olur lan böyle bir şey diyordum . Hani adalet vardı ?
Sonra Allah'a dedim ki içimden ; '' eğer bu islam gerçekten böyle ise ben bu din içerisinde bulunmak istemiyorum . ''
Bunları iyice düşündükten sonra , çok korkmuş ve bir kaç gün doğru dürüst uyuyamamıştım . Bu olaylardan sonra iyice araştırmaya başladım . İlk başlarda '' kuran değiştirilmiştir ama Allah var diyordum '' . Yani kendimi kandırıyordum . Araştırmaya devam ettim . İslamın neresinden tutsam elimde kalıyordu . Bir türlü çıkar yol bulamamıştım . Sonra bir kaç forum sitesine üye oldum . '' Kader '' konusu ile ilgili konularda tartışmalara katıldım . Bütün tartışmalarda sonuç hep aynı idi . Bir türlü düşüncelerimi düzgün bir zemine oturtamadım .
Sonra forum üyelerinden bir ateist ile özel mesajlar ile yazışmaya başladım . Ne sorduysam , mantıklı bir açıklamasını veriyordu . Aklımda ki bütün sorulara cevap bulamasam da , belli soruların cevabını almıştım . Ama önemli olan bütün sorulara cevap alabilmek değil , olaya hangi bakış açısı ile baktığınızdır . Evet , bence önemli olan tek şey sizin olaya bakış açınızda gizli .
Bu özel mesajlar ile dinden kesin olarak çıkmıştım artık . Kendimi kandırmaktan vazgeçip , gerçekler ile yüzleşmeye karar verdim . Evren nasıl var oldu , evrim nedir , nasıl işler , hepsini okudum , öğrendim . Elbette her şeyi öğrenemem ama kısa zamanda bir çok şeyi anlayarak öğrendim . Öğrendikçe öğrendim . Öğrendikçe daha öğrenmem gereken bir çok şey olduğunu öğrendim ve aslında bilmediğimiz çok fazla şey olduğunu fark ettim .
Ama en güzeli de , gerçekleri öğrendim . İnançlar ile değil , bilgi ile yaşamayı öğrendim .Sorgulamayı öğrendim . Önemli olan inançlı olmak değil , vicdan sahibi insan olmak . En iyide bunu öğrendim .
sevgiler
|