Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

 
 
Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
  #1  
Alt 18-02-2013, 19:57
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 12 Feb 2010
Bulunduğu yer: Berlin
Mesajlar: 5.990

Başarı Ödülü 

Standart Milyonlarca Canlı Türünden Neden Sadece İnsan Akıllı Olabildi?

Neden sadece biz insanlar bu kadar zekiyiz? Neden diğer canlıların hiç biri insan gibi düşünemiyor? Neden insan her şekilde onları kontrol altına alabilecek güce sahip. Tamam, bunca güce sahip olmak için bir çok aşamadan geçti evet ama neden milyonlarca canlı türlerinden sadece insan akıllı olabildi?

İnsandan başka bir akıllı türün daha var olabilmesi, yani başka bir hayvan türünün zeka geliştirme şansına sahip olabilmesi için her şeyden önce insan neslinin soyunun tükenmiş olması veya tamamen bu gezegeni terk etmesi gerekir. Bunun nedeni biz Homo sapiens’lerin, insan benzeri bir zeka üretebilecek şartlar yaratan tüm ekolojik nişleri hali hazırda işgal etmiş durumda olmamızdır. Bunun yanında Homo sapienslerin, yani biz insanların tamamen yeni akıllı türlerin gelişirken onların ortaya çıkmasını pasif bir şekilde seyredeceğimizi veya ona bir yaşam şansı vereceğimizi hayal etmek zor.

Bunun yanında böyle bir türün evrilmesi ve gelişimi milyonlarca yıl (en azından mutlaka yüz binlerce yıl) alacağı için, insanlığın tek bir nesilde bu oluşumu gözlemleyebilmesi imkansızdır. Ama biz insanlar zaten şu anki gelişim evremizde gezegeni kontrol etmek ve yeniden şekillendirmek için fazlasıyla egemen ve güç sahibi olduğumuz bir noktaya ulaşmış durumdayız. Bu üstünlüğün bir parçası olarak (en azından bilinç altında) tercih ettiğimiz ve ele geçirdiğimiz ortamları sabit bir şekilde elimizde tutmaya devam ederek yeni zeka üretebilecek ekolojik nişlerin oluşmasını önleyip bize rekabet edebilecek ikinci bir akıllı türün yükselişine engel olmaya çalışacağızdır. Bu, neden insandan başka akıllı bir türün daha olmadığının yanıtıdır.
Alıntı ile Cevapla
 

Önerilen Siteler


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İnançlar Neden Varlar, İnsan Neden inanmak İster? ateistplus Ateizm 0 02-01-2013 03:25
Kuran Neden Sadece İnsana Hitab Eder baris İslam 18 18-03-2011 00:26
"Her canlı ölümü tadacaktır ama sadece bazıları hayatı tadacaktır..." Prometeheus İslam 18 02-08-2010 12:25
Akıllı Tasarım Savı Neden Bilimsel Değildir? ... dolfen İslam 5 08-06-2007 15:01
Akıllı Tasarım neden bilimsel olamaz? Kont Evrim 4 18-02-2007 02:09

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz forumu seçiniz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:40 .