evet evet musluman olmaya karar verdim..
manevi boslugumu doldurmak icin bir dine gereksimim olduguna dusunuyorum..bu dunya hayatinin gecici bir sinav yeri, sonsuz hayatin diger tarafta olduguna iman ettim..
incil ve tevratin tahrip edildigine inaniyorum...kutsal kitaplarin tahrip oldugu yerde hadisleri onlardan daha saibeli buluyorum.fikih,icmal, mezhep, tarikat, molla, seyh hoca gibilere ait olan hic bir ogretiyi kabul etmiyorum, dejenere edildigini veya uyduruldugunu dusunuyorum.
allahin tek, muhammedinde onun resulu oldugunu kabul ediyorum..tek degismeyen ve tahrip edilmeyen kaynagin kuran oldugunu dusunuyorum..
beni kurana donuscu gibi dusunun
ve islami sadece kurana gore yasamak istiyorum..tekrar ediyorum kuran disi hic bir ogretiyi kabul etmiyorum..
nasil abdest alacagim,namaz nasil ve kac vakit kilacagim,orucu nasil tutacagim, orucumu bozarsam 60 gun oruc tutacakmiyim,teravih namazi nasil kilacagim,hacca nasil gidecegim,seytan tasliyacakmiyim.nasil ve hangi oranda zekat verecegim, nasil giyinecegim, neler yiyecegim..nasil yatacagim, nasil cihad edecegim,hirsizin elini nasil kesecegim, yahudi ve hiristiyanlarla nasil gorusecegim.mirasimi nasil paylasacagim, nasil evlenecegim,cariyelerim kolelerimi nasil temin edecegim.oluleri nasil gomecegim, cenaze namazini nasil kilacagim, hangi namazda hangi sureleri okuyacagim.esimle beraber camiye gidebilecekmiyim,nasil seks yapacagim, hanim adetli iken hangi pozisyonlarda tarlamizda surum yapacagiz..esim camide imame olmak isterse ne yapacagim, olulerime mevlut okutacakmiyim, 7,40 50 si yapacakmiyim,cocugumu sunnet ettirecekmiyim,ezani hoperlor kullanarakmi okuyacagiz..sahura davulla kalkmak hangi ayette var..sigara icki icmek yasakmi?
sakal biyik birakacakmiyim, sarik salvar giyecekmiyim...sokakta karimin elinden tutubilecekmiyim..sinama tiyatroya gidebilirmiyim..dugunlerde dans, cha cha, vals, harmandali, horon tepebilirmiyim..nasil taharet edecegim,nazar boncugu takacakmiyim, ruh cagirabilirmiyim..buyu yaptirabilirmiyim,dilimi arapcami yapacagim, turkce dua ve ibadet edebilirmiyim, haram aylar cikinca istanbulda yahudilere,rumlara, ermenilere saldiracakmiyim..cizye almanin orani nedir..ganimet nasil alacagiz ve bolusecegiz..cihad nasil edecegiz.simdilik aklima gelenler bunlar
kisacasi butun zamanlara hitap eden, tek rehber kurana gore yasayacagim...
nasil yapacagim..onerilerin hepsi kuranda olmali...kuranda olmayan onerilere modorator arkadaslar silmesinler,kirmizi cizgi atsinlar lutfen..sonuncta kurana gore nasil bir musluman olacagim, uyguluyacagim riteuller neler olacak bir gorelim..
butun arkadaslarin katkisini bekliyorum...boyle bir calismayla cennetide garanti edebiliriz.
yarismaci arkadaslara basarilar dilerim

)