Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

 
 
Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
  #1  
Alt 04-06-2013, 21:07
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
 
Üyelik tarihi: 08 Mar 2008
Bulunduğu yer: Londra
Mesajlar: 22.832
evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart 31 Mayıs 2013 Sivil Darbesi

T.C. tarihince, 31 Mayıs 2013 tarihinden baslayarak ve gunumuzde de devam etmekte olan bir sivildarbe yasanmaktadir.

Sivil darbe, T.C. Hukumeti ve Devletinin Polis gucuu T.C. Devleti Halki uzerinde uygulamasidir.

Bu sivil darbe, T.C. Devletinin, T.C.D evleti halkina karsi olan bir darbedir.

Halk, T.C.Hukumetinin her turlu hak ve ozgurluk kisitlayici yasaklarina direnmek icin sokaklara tum ulke capinda gece/gunduz kitleler halinde cikmis; T.C. Devleti ise bu sokaga cikan halk uzerinde polis gucunu her turlu vicdan ve insanblik disi saldirisi ile dindirmeye calismaktadir.

Bu saldirilarda evrensel hukuk turk Anayasa ve hukuku her turlu ihlal edilmektedir.

Sadece sokakta degil; evde olan ve hatta direnise katilmayan halkin da sagligi ve can guvenligi tehlikededir.

Gunumuze kadar aciklandigi sekilde bu polis saldirisinin sonucunda iki tane halk direniscisi yasamini yitirmistir. Polisin saldirida kullandigi gaz bombasi, biber gazi, portakal gazi, tazyikli su; hem orantisiz, hem acimasiz hem de bulundugu bolge itibariyle herkesin sagligini etkileyecek duzeydedir.

Bu saldirilarda kullanilan gazlar ve bomba, sadece acik hava ve belirli bir miktarda olmasina ragmen; tum bolgeyi duman kaplayacak sekilde ve kapali mekanlarda da kullanilmistir.

Bu saldirilar oyle bir hal almistir ki, polis sadece direniscilerin onunde barikat kurup bu barikati yikmaya calisan direniscilere karsi degil, oldugu yerde duran, yolda yuruyen halkin uzerine de ustlerine kosarak ve araclarla giderek sikilmistir.

Burada onemli olan bir nokta da, basta polislerin taninmama adina kasklarindaki numaralari tahrip ettigi, aralarinda unufaormali sahte polislerin oldugunun yaninda, sivil giyimli ve sapkali ve hatta tamamen sivil ve elleri sopali kisilerin de bulundugu ve saldirilari hep beraber gerceklestirdikleri ortaya cikmistir.

Ambulanslar engellenmis, hatta ambulanslarin icinde polisler pusu kurmustur. Ayni sekilde polis direniscileri bazi yerlere puskurtmeyi bilerek yapmis ve orada bekleyen saldirganlarin kucagina itmistir.

Polisin yaptiklari bunun ile de kalmamis, yararilarin sorularina karsi "direniscinin attigi tas ile yaralandin" seklinde yalan beyanlar verilmistir.

Su anda ulkede direnisciler ile polis arasindaki tek tarafli polis saldirisi devam etmektedir.

Polis saldirisi sadece yerden degil; havadan ve helikopterlerle de sikilan gazlar ve atilan gaz bombalari olarak yansimistir.

Direnisciler gozaltina alinmakta, insanlikdisi muameleye tabi tutulmaktadir. Bugun ulkede sokaktaki hic bir vatandasin saglik ve can guvenligi kalmamistir.

Butun bunlara ragmen, hala hukumet iktidar baskan ve yetkililerinin direnen halka yonelik kiskirtici ve asagilayici soylemleri de devam etmektedir.

Direnen halk kendi koruma ve sagligini kendi eline almis; zarar goren ve yaralanan ve de her turlu ihtiyaci olan halka, yione halk isyerlerini, mesleklerini her turlu olanaklarini bedava servis etmektedir.

Dun yurdun dort bir yanindan ve yurt disindan ucreti odenmis yiyecek ve icecekler ve gereken malzeme Taksim Gezi parkindaki direnen halka ulastirilmistir.

Tum dunya her biri kendi cografyasinda basta orada bulunan T.C.Devleti vatandaslarin onderliginde bu halk direnisine destek veren eylemler yapmaktadir.

Tum sanal alem, interneti, sosyal iletisim baglari ve forumlari ile olan biteni hem kendi arasinda hem de dunyaya duyurarak paylasmaktadir.

Dunya basini genelde halk direnisi tarafindan olarak devletin bu polis orantisiz guc baskisinin biran evvel sonlandirilmasi icin T.C.Hukumeti ve devletini uyarmaktadir.

Bu oyle bir halk direnisidir ki belki de gunumuz dunyasinin bir ilki durumundadir. Halk direnisinin ortak istegi, halkin uzerinde kurulmak istenen her turlu yasak ve baskinin hak ve ozgurluk ihlali oldugunun duyurusudur.

Bu acidan bu halk direnisinin inancsal ideolojik etnik etik dini mezhepsel tek bir tabani yoktur. Ulke toplumunun her turlu etik etnik dini mezhepsel inancsal farklari yaninda futbol kluplerini de birlestirmistir. Kisaca direnen halktir ve polittik bir icerigi bu direncin yoktur.

T.C.Devleti kendi diktatorluk iceren teokratik icerikli yayinlarinda hem kendi toplumuna hem de dunyaya olan biten ile ilgili yalan ve carpitma haberler sunmaktadir. Ayrica halk direniscileri arasina provakatorler katilmakta ve yaptiklari anarsist olaylari halka mal etmeye calismaktadir.

Durum devam etmekte ve olaylar da surmektedir.

Burada onemli olan 1980 yilindan beri her turlu yetkilinin vermek istedigi korku, sindirme, susturma, yildirma, cabasinin artik gecerli olmadiugini halkin sokaktaki direnisi gostermistir.

Artik bu yasak ve baskilara asagilamalara kucuk gormelere yok saymalara v.s. halk boyun egmemekte ve direncini sokaklarda birleserek ve her turlu ortamda da direnerek gostermektedir.

Bu durum T.C. tarihinde bir uyanis ve direnis olarak 1980 yilindan beri ilk defa tarihe gecmistir.

Bu durumda herkes kendi adina bir uclemin icinde secime yonelmektedir.

Halk direnisinden yana
Halk direnisi karsiti
Direnise ve baskiya karsi cekimser.

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti

Konu Neva tarafından (05-06-2013 Saat 02:13 ) değiştirilmiştir. Sebep: mayis
Alıntı ile Cevapla
 

Önerilen Siteler


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sivil Diktatorluk Uzerine evrensel-insan Politika 10 15-12-2013 01:20
ODTÜ Ateizm Sempozyumu 15-17 Şubat 2013 ALKA Ateizm 7 21-01-2013 00:51
Dünya Ekonomisi - 2013 Krizi G Milat Politika 0 20-12-2012 14:06
Evrim Teorisine Kafa Darbesi faran Evrim 30 17-08-2012 04:11
12 Eylül 1980 Askeri Darbesi fantomas Politika 7 06-08-2010 11:28

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz forumu seçiniz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:04 .