Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

 
 
Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
  #1  
Alt 08-06-2013, 13:54
Brian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Brian Brian isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
 
Üyelik tarihi: 16 Jul 2011
Mesajlar: 742
Standart Kapitalizm Ve Totaliter Aşama

Kapitalizm ve Totaliter Aşama

Kapitalizmin bu aşamasında belirli politikaları savunmak, bunları devam ettirmek giderek zorlaşıyor.

Çünkü belirli politikalara ciddi bir muhalefetin olması işleri zorlaştırabilir. Sistem bu yüzden bir tür totalitarizmi isteyebilir.

Zaten ABD'de tür totalitarizmin oluştuğunu savunanlar var. Sheldon S. Wolin, John Ralston Saul ve Andrew Bacevich gibi yazarlar bu konuda uyarılarda bulunuyorlar.

Wolin yazmış olduğu "Democracy Incorporated" isimli kitapta ABD'deki sistemin adını 'inverted totalitarianism' olarak tanımlamıştı.

http://en.wikipedia.org/wiki/Inverted_totalitarianism

Bunlar gerçekte abartı gibi gelebilir. Zaten en etkili totaliter yöntemlerden birisi özgürlük içinde yaşadığımızı düşünüp gerçekte totaliter düzende yaşamanızdır. Bu algı çarpıklığı yüzünden totaliter bir düzeni özgürlükle karıştırma yüzünden gerçek çözümü bulmak zorlaşır.

İnsanlar sistemde sorun görmek yerine kişilerde sorun görmeye başlar: "A kişisi yüzünden hep böyle oldu. A olmasa böyle olmazdı." türünden sözler edilir.

Halbuki sistem için A, B,C kişisi önemli değil. Sistem bunlar yıpranınca kolayca yenisini bulur. Böylece insanlar sorunun çözüldüğünü sanırlar. Ama aynı politikalar başka şekillerde devam eder.

Sadece kişiler değil çok defa partilerde bu şekilde dönüştürülür ve sistemin hizmetkarı haline gelir. Bu durumda bu partilerin işlevi sistemin yürümesidir; sistemin yürümesi ise kapitalizmin yoluna devam etmesidir.

Sol, sosyalizm, sağ, kapitalizm veya hangi maske altında yapılırsa yapılsın totaliter düzenler yanlışı doğru imiş gibi gösteren, insanları kolayca manipule eden düzenler. Ve büyük acılara neden oluyor. Şu veya bu biçimde bir avuç insanın çıkarına hizmet eden, halkı sürekli manipüle etmeyi amaç edinen totaliter sistemleri savunmak mümkün değil.

(Bu tür eleştiriler kapitalist sistemde ama sandık var diye küçümsenirken, sosyalistlerin birçoğu da kendilerine yapılan bu tür eleştirileri kolayca burjuva yalanları ve propagandaları diye yanıtlayarak ört bas etmeye çalışıyor. Tabii bunlar yanıt değil. İnsanların ögütlenmesini, konuşmasını ve düşünce özgürlüğünü türlü biçimlerde engelleyip belli düşüncelere büyük bir özgürlük, örgütlenme hakkı verip; ekonomiyi, yargıyı vb. önemli güçleri türlü biçimlerde manipule ederek ve bunlardan da yardım alarak seçimleri kazanmak zor değil.)

Konu Brian tarafından (08-06-2013 Saat 14:06 ) değiştirilmiştir.
Alıntı ile Cevapla
 

Önerilen Siteler


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
'Büyük İnsanlık' ve Kapitalizm Jolly Jocker Politika 54 28-08-2012 15:32
Anti-Kapitalizm ve İslam Jolly Jocker Politika 61 19-05-2012 06:34
Kapitalizm bumu Kardeşim Davudi Politika 7 14-07-2010 11:45
Gelecekten Müdahale yeteneği tanrı olma yolunda bir aşama değilmidir ? tayyare Konu-dışı 11 28-10-2009 21:08
Birazda Kapitalizm Akhenaton Tarih 12 10-05-2009 23:34

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz forumu seçiniz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:44 .