|
Yapilan istatistikler Kurd halkinin ayrilmak ve ozerklikten ziyade antiayrimci olarak hak ve ozgurluklerinin taninmasi ve temsili temelinde TC bunyesinde yasam surmeleridir.
|
Peki geçmişi bir kenara bırakırsak, günümüzde artık ayrımcılık var mıdır Kürt insanımıza karşı?
|
Teror ve terorizm sorunu ise, hem ulke butunu hem de bolge adina guvenlik sorunudur.
|
30 seneyi aşkındır kasıtlı olarak kökü kazınmıyorsa bu terörün, sorumlusu ben miyim? Daha doğrusu ne yapabilirim sade vatandaş kimliğimle? Neden elele verip, hükümetlere baskı yapıp bitiremedik bunu 30 küsur senede?
Burada hata bizde, herkesde.
|
Bu acidan guneydogu cografi bolgesinin her turlu sorununun cozumu, devlet ve siyaset farkinda ve kararliliginda teror ile olan guvenlik mucadelesinde ve bunu siyasete karistirmama da, bolge kurd halkinin devlet olarak guven ve desteginin kazanilmasinda ve bu bolgedeki her turlu teror ve terorizm baginin kesilmesinde ve teror ve terorizm guvenliginde yatmaktadir.
|
Nacizane mesela ben başbakan olsam; yapacağım ilk iş terörün kökünü kazırken, başlarım Ağrı, Van, Hakkari, Şırnak'tan; Batı'ya doğru yavaş ama emin adımlarla giderim, her gittiğim yerde gerekli yatırımları, gerekli altyapıları, gereken herşeyi devlet olarak yaparak.
Yani bir Ankara nasılsa, bir Iğdır da öyle olmalı, bir Mardin de öyle olmalı. Halkın vergilerini zaten kalkınmış şehirlere yol, metro, AVM olarak harcamaz, bu dediklerimi yapardım.
İyi de, benim ya da sn.evrensel-insan sizin gibi iyi niyetle düşünen bir başbakanın olma ihtimali yok ki. Emperyalizmin parmağı her yerde.
--------
Sn. evrensel-insan; işte bu yüzden ben çıkamıyorum bu işlerin içinden.
Saygılarımla,
Erdem Alaca.
Dipnot: Sn. evrensel-insan, okudum da şimdi biraz tuhaf olmuş bu yazı. Yanlış anlaşılmaya müsait, sanki size sinirlenmişim, sitem ediyormuşum gibi -- asla böyle bir şey yok, yanlış anlamayınız diye bu notu yazma ihtiyacı hissettim. Neden böyle oldu ben de anlamadım.