Arkadaslar bu baslikta size pekte yeni olmayan ama populerligi git gide artan bir teknolojiden bahsedicem o da
bitcoin.
Bitcoin internetin para birimi olarak dusunulebilir. Bu sistemi kullanmak icin bitcoin sitesinden kendinize bir cuzdan indirerek bilgisayarinizin hard diskinde bir hesap olusturuyorsunuz ve bazi bitcoin satan siterlerden normal para karsiligi bitcoin alip bu hesaba aktarabilirsiniz.
Bitcoin ne ise yarar?
Bitcoin size internette hizli, anonim ve bedavaya para gonderme hizmetini sunar. Yani hesaplardaki bitcoinlerin kime ait oldugunun bilgisi sistemde yoktur. Hesaplarda ne kadar para oldugnun bilgisi vardir. Kimse hangi hesap kime ait bilemez.
Normal banka sisteminin tam tersi yani. Hesabin sahibini bilip icindeki parayi bilemezken burda hesaptaki parayi bilip sahibini bilemezsiniz.
Para nasil uretiliyor peki?
Miner denen yazilimi insanlar bilgisayarlarinda calistirarak bitcoin uretiyor ve ayni zamanda sistemin calismasi gerekli islem gucunu sagliyorlar. Bilgisayarlarini bu ise ayirarak para kazaniyorlar yani. Ben 3 yil once bilgisayari 1 gun calistirip 50 btc uretmistim. Ekran kartim saglamdi

. Ve o btc'leri 20 dolardan sattigimda inanilmaz sevinmistim. Simdi bitcoin 1500 lira. Ve giderek artmaya devam ediyor.