Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 05-12-2006, 15:04
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Standart Re: Yönetim Kurulu'ndan ayrı Disiplin Kurulumuz da olsun mu?

Son dönemde yaşadığımız karmaşa bize bu tür sorunlardan bir çıkış yolu sunuyor gibi..

* *Tüm yaşam pratiğimizin isbatladığı gibi herhangi bir "sorun" ortaya çıktığında aslında kendi çözümünü de içinde taşır.

* *Altını tekrar kalın bir şekilde çizmek gerekir. Biz (bu site) bir taraftır. Çizgisi bellidir..Dinlerden özgürlük..Bizim açımızdan, bu soyutlama düzeyinde dinlerden özgürlüğü düşünsel platforma taşıyan herhangi bir üye, dinsel inanışın neresinde yer alırsa alsın "inançlı" bir üyemizden bizim
için değerlidir.

* *Ancak forumların sağlıklı olabilmesi için yönetim olarak yanlı bir tutum içerisinde olmamız beklenemez. Çünkü forumlar bilginin paylaşıldığı ve özellikle de tartışma ortamında paylaşıldığı platformlardır.

* *Tartışmaların belli bir düzeyi korumasına özen gösterilmesini beklemek hepimiz için zorunluluktur. İnsanın olduğu her yerde hele uç noktalarda düşüncelerin olduğu yerde zıtlaşmalar, kişisel takıntılar ,kırgınlıklar hatta saygısızlık kaçınılmaz gibi duruyor. Yaşadığımıza benzer olaylar ilerde de olacak. Ne yapmalı ?

* * Öncelikle bu krizden öğrendiğimiz ilk şey Y.Kurulunun bu tartışmalar içerisinde olması krizi derinleştiremekten başka bir şeye yaramıyor. Tarafsız olma kaygısı ile taraf olma konumu "bizden" olana haksızlığa dönüşebiliyor.

* * İkincisi Y.Kurulu gelişmelerin peşinde koşan bir unsur oluyor. Zamanlama olarak ceza kurulu gibi çalışmaya uygun bir yapısı yok.Yedi kişinin konu üzerinde fikir birliği oluşturması bir kaç günü alabiliyor. Bu süreç forumlarda başlangıçta olmayan sorunların ortaya çıktığı yeni tartışmalar, kavgalarla sürerken alınan karar "eskileşiyor"

* *Çözüm Cem'in D.Kurulu oluşturulmalı önerisinde gibi duruyor.Hızlı karar verebilecek üyelerin "adil" olma talebini karşılayabilecek isimlerden oluşacak üç kişilik bir disiplin kurulunun ivedilikle oluşturulması...

* *İsim olarak Pante ve Aldostu arkadaşlarımızın yanına *benim önerim dilaver arkadaştır.

İnsani olan her şey kabûlüm.

Önerilen Siteler