Yargi'da Yeni Donem.
17 Aralik yolsuzluk tutuklularinin tahliyesinden ve Diktator cemaat cekismesindeki sertlesme ve kamuya her gun dusen kasetlerden sonra, "uzun sureli tutukluluk" ve OYM lerin cumhurun basi tarafindan lav edilmesinden sonra tahliyeler gelmeye basladi.
Bu arada ilk surpriz tahliye Dink cinayetini isleyen O.Samast'in azmettiricisi Y.Hayal'in tahliyesi idi.
Ardindan I.Basbug'un tahliyesi bekleniyor ve iceride duzmecelerle tutuklu olan askeri ya da sivil tutuklulardan bes yilini dolduranlarin tahliyesi gundemde.
Aslinda bu isleri baslatan Canada'li haham ne demisti "bu bir komplo sureci ve 5 yil surecek"
Bu arada diktator ve surekasi kendi bunyesinde bir biri ile celiskiye dusmeye basladi.
Once diktatorun "30 Mart sonrasi you tube, facebook gibi sosyal medyayi tamamen yasaklayabilecegi aciklamasina, cumhurun basindan tam karsi bir yanit geldi "you tube ve facebook yasaklanamaz"
Ayni sekilde eski adalet bakani ile diktatorun "yargiya mudahele" temelli yayinlanan ses kaydina, diktator "montaj" derken, S.Ergin' "alevi" dedigini dogruladi.
Aslinda burda yine diktator "magduru/kahramani" birlikte oynuyor ve iceriye duzmecelerle attirdigi T.C. kurulus degerlerini savunan asker ve sivillere soyle diyor "cemaat yani paralel yapi sizi haksiz yere iceri attirdi ve ben bu haksizligi farkettim ve sizleri bu haksizliktan kurtariyorum"
Bunu kimin nasil "yeyip, yemeyecegini" zaman gosterecek.
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|