'Öteki gündem' ölüm deneyimi yaşayan insanlar..ç
slm.. dün gece HaberTürk tv de Pelin Çift in sunduğu 'Öteki gündem' programında acil servislerde ölüm deneyimi yaşamış insanların bazı deneyimleri tartışılıyorsu.. program konukları doç.. Sinan Canan ve ismini hatırlyamadığım bir acil servis doktoru, bir ilahiyatçı ve bir doktor konuk daha vardı...
epey ilginç deneyimler anlattılar, tartıştılar hatta amerikada filan yapılan bazı bilimsel deneyleri de tartıştılar..
ölüm deneyimi yaşayan hastalar tekrar hayata döndürüldüklerinde beyaz bir ışık gördüklerini,ölmüş anne,baba veya yakınlarını gördüklerini, veya kendileri koma halindeyken kalp ve solunumları durmuş haldeyken kendilerini hayata döndürmeye çalaışan doktorları yukarıdan seyrettiklerini, hatta bir hastanın kendisi koma halindeyken hastanenin taa bilmem kaçıncı katında bir ayakkabı teki gördüğünü falan filan anlattılar durdular.. bunları anlatan ve tartışanların ilahiyatçıyı saymazsak hepsi akademisyen idi.. tartışmanın sonuna kadar izlemedim. ilahiyatçı vatandaş doktorların anlatııklarını dinle islam ile bağdaştırmaya başlayınca programı izlemeyi bıraktım...
şimdi siz değerli arkadaşlarımdan bu konu hakkında düşüncelerini paylaşmalarını bekliyorum..
|