İgrenc Gecen O 2 Yil!!
Abilerim, ablalarim merhaba. Bu sefer size igrenc gecen 2 yilimi anlaticam.
Benim dusuncelerim var. Daha dogrusu kaygilarim var.
Bu kaygilar oyle lanet bir sey ki, 2 yilimin igrenc gecmesine neden oldu.
Bu kaygilara ornek vermek gerekirse:
- Ya cinayet islediysem!?
- Ya zina yaptiysam!?
- Ya iftira atarak birisinin hayatini mahvetiysem!?
- Ya sunu yaptiysam, ya bunu yaptiysam!? Gibi igrenc dusuncelerim var.
Bu dusunceler oyle illet bir sey ki bi ara intihar etmeyi bile dusunmuslugum vardi.
Cidden benim icimdeki aciyi anlamaniz icin bunlari hissetmeniz lazim.
Oyle gorunduu gibi basit degil. 2 yildir icimde hep bi aci vardi. Ve cidden dogru durust guldugumu bile hatirlayamiyorum. Psikologa gidiyorum, pek bi faydasini gormedim.
Bu sorulardan kurtulmak icin dedeme olumlu cevap alacak sekilde sorular soruyordum. Bu arada dedem Alevi dedesi. Her neyse, iste dedemden de cevaplati aliyordum. Ve bunun sonucunda biraz rahatlamistim. Ama sonra yine gelmisti ve o zamanlar sorgulamaya baslamistim. Ve inancim gitmisti. Budist olmayi dusunmustum, olmadi.
Konfucyusluk felsefesine girmeyi dusundum olmadi. Bunlarin olmama sebebi bana uymamasiydi.
Neyse zamanla biraz atlattim dusunceleri. Ama simdi yine geldiler.
Bu sefer daha guclu bi sekilde...
- Her insan iyilik yapar. Bazilari da kotuluk yapar. Ya iyilik yapmak yanlissa da biz bosuna ik yapiosak? Ya kotuluk yapmak dogruysa?
- Bu yukardaki dusunceyi atlattigim zaman yine bir dusunce gelecek. Mesela yukardaki cevaba 'iyilik yapilmali' diye kendimi inandirsam bu sefer soyle bisey gelecek:
" İyi bir insan olmaya gayret gosterilmeli. Ama ben iyi bi insan olmadan once yaptiim pis seyler vucuduma bulasip onlar da baskasina bulasip onlarin olumune filan yol acarsa? Diye bi dusunce geldi.
Bana yardimci olabilir misiniz?
Hatta bi ara Satanist olmayi da dusundum.
Artik durumumu anlayabilirsiniz.
Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler.
İyiliğinize inanılmasını istiyorsanız, ondan hiç bahsetmeyin. (B. Pascal)
|