bir kitap yazıyorum ve..
kitabımın ileride yeni baskılarında çeşitli hatalarla zedelenmesine engel olmak istiyorum..
bu yüzden deklare ediyorum...
kitabımı 13 koduyla koruyorum
sayfa sayısının sayfa yerlerinin, kelime sayısının, hatta harf sayısının bile değiştirilemeyeceği şekilde 13 kodu ile koruma altına aldım..
kitabımı 13 ün tam katı olacak şekilde sayfa sayısı olarak belirledim.
kitabımdaki sayfa numaralarını 12345...... x şeklinde sonuna kadar yazarsak 13 ün tam katı olacak şekilde tasarladım. böylelikle sayfa ekleme çıkarma olamayacak.
kitabımdaki a harflerinin sayısı 13 ün tam katı..
b lerin sayısı 13 ün tam katı değil çünkü b + c+ d lerin toplamının sayısını 13 ün tam katı yaptım
kitabımdaki e ler ile z lerin toplamını 13 ün tam katı olarak kurguladım...
böyle böyle tüm harfleri değişik formüllerle ancak muhakkak 13 ün tam katı olacak şekilde koruma altına aldım..
şimdi kitabımı size pdf olarak versem ve söylediğim tüm formülleri uyguladığınızda bunu başardığımı görseniz yorumuzun ne olurdu?
a- evet gerçekten kitabından 13 koduna göre sayfa, kelime, harf çıkarılamaz. eğer kitabının 22. baskısını yıllar sonra birisi eline alsa ve 13 kodunda koyduğun kuralları uygulasa kitabında değişiklik yapılıp yapılmadığını anlar
b- bu matematiktir istediğin sayı ile istediğin işlemi yapabilirsin ben sana senin kitabının korunmadığını 2 rakamı ile ispatlarım..
Açtığım konu tamamen mantıki bir konuda cafe başlığı altında zeka çerçevesinde iki kelam lak lak etmektir. aklınıza başka bir şey gelmesin ( ya da gelsin )
"Âdemoğlunun bildiği her şeyin bilmek istediğinden ibaret oluşu yüzünden biz insanlar birbirimize yardım edemiyoruz."
|