Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Yahudilik

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 22-05-2014, 11:09
Deep Deep isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Mısır'dan Çıkış Yalanı

Musa'nın mısır firavunu altında köle olan yüzlerce belki de binlerce köleyi denizi yararak mısırdan çıkardığı konusunu bilirsiniz.

Ben bu konularda uzman olmamakla birlikte Musa'nın gerçekten var olup olmadığı ya da tarihi kişiliği ile ilgili kafa karıştıracak birçok şey okuduğumu söylemeliyim.

Eğer gerçekten bu kadar büyük çapta bir kitle hareketi yaşanmışsa tarihi belgelere kayıtlara geçmesi gerekir diye düşünüyorum.

Mısırda firavunun altında çalışan binlerce köleyi düşünün ve biri geliyor bu köleleri mısırdan çıkarıyor.Denizin yarılması sonucu bu köleler kızıldenizin karşısına geçiyor.Böyle olaylar dizisinin sadece mısır kaynaklarında değil birçok kaynakta bulunması gerekir.Mısırlılar niye yazmamışlar hiç?Ayrıca israiloğulları bu göç hareketi sonucunda nereye yerleşmişler?Gittikleri yerlerde hiç mi insan yokmuş da bu göçü tarihlememişler?

Denizin yarılması sonucunda musa yı durdurmak için gelen mısırlılardan hiç mi sağ kalmamış?

Bu konularda araştırma yapınca karşıma hep "aten dini" çıkıyor.Lise tarih kitaplarında bile bu konuya yer ayırılmış bir bilgi kutucuğu şeklinde önemli olacak ki.

Buraya yazamam ama şurda bayağı bir bilgi var bu konuda:

http://thehakikat.wordpress.com/2012...rip-edildi-mi/

Bilmiyorum bana ilginç geldi Mısırdan çıkış olayını çoğu uzman MÖ 13.yy a tarihliyor.Tek tanrılı din olan Aten dinini kurucusu da yukarıdaki linkteki yazıda ilk satırlarda yazdığı gibi MÖ 13.yy da yaşamış.Şimdi bulamadım ama okuduğum bir kaynakta aten dininin kurucusu Akhenaton'un tahtan indirildikten(ya da öldükten sonra,tam emin değilim)sonra yerine geçen firavunun aten dinine mensup insanları Mısır'dan sürdüğü.Yani Mısırdan Çıkış a benzeyen bir olay.Belki de çok ünlü Mısırdan Çıkış hikayesi tamamiyle budur.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?Aramızda bu konularda akademik bilgisi olan var mı?

Önerilen Siteler