Re: yıllardır islamla içiçeyim.
Cevher,
Budamı dinsizlikten meydana geldi..
Evliya Çelebi, *“Müslümanların, uzun saçlı ve köpeğe tapan kafir yezidilere” karşı giriştikleri haklı bir savaşı anlatıyor ..
“Bir çok yezidi,eşlerini ve yakınlarının esir olduğunu görünce kendi kendilerinin gözlerini çıkardılar.Ve bir çoğu da hançerle kendi kendini vururdu.ve bir çoğu kılıcın üzerine düşüp öldü.
Ve binlercesi hasmına karşı gelip ,dalkılıç olup ya vurup ya vuruldu. Ve nicesi kayalardan evlatlarıyla kayalardan atlayıp pare pare(parça parça) oldu.......Bu savaşta 9000 kelle ve 13.600 esiralınmıştı.Altın ,gümüş, ve öteki ganimetlerin haddi hesabı yoktu.Bütün askerler ancak 10 gun ve 10 gecede taşıdığı halde bitmemişti.Talandan yüklü bir pay Melik Ahmet Paşa tarafından alınmıştı.”( Evliya çelebi seyahatnamesi, Iv.s.68-71)
"Yeryüzünde hic bir insan toplulugu, biribirinden daha asagi, daha önce ve daha antik degildir. Tümü de insanin dogaya yüksek uyumunu geleneksellesmis kültürel yasamin binlerce yillik ürnünü temsil eder." Gordon Schild.
|