Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 15-12-2006, 23:09
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Alternatif Ayetler/Mutezile'den

Aşağıdaki çalışma Mutezile'ye ait. Kendisini özleyen arkadaşlar için..

Alternatif Kuran ayetleri:

Allah sevgisini içinizde yeşertin (korkuyu değil).

// Her insana dini,dili ırkı İNANCI ne olursa olsun önyargısız ve şefktle yaklaşın. Hoşgörü Kulu Yüceltir. Tevazu; İhlasla ortaya onduğunda muteberdir;cennetin kapılarını ardına kadar açar.

// İslam tebliğ dinidir. İnsanlık alemini bu dine -ki hak Dinidir- davet edin. Davete Uymayanlara husumet beslemeyin. Onlarla silah ve kılıçla savaşma yın. İslam, Engin Hoşgörü ve Sabır dinidir.

// Müminlere gösterdiğiniz dayanışmayı, yardımlaşmayı İsevi'ye, Musevi'ye, Dinsiz'ede gösterin

// Onların hepsini ben halk ettim. Onlara saldırı BANA saldırıdır. Onları incitmek BENİ incitmektir.

// Kadınlar SİZİN (erkeklere sesleniyorum) baştacınızdır. Hayız onlar için bir EZA değil, zürriyetin
devamı için öngördüğüm bir mekanizmadır.

// Kadınlara, inanan erkek el kaldırdığında, BANA EL KALDIRMIŞ OLUR.

// Kadın ve Erkek olarak sizi iki ayrı cinsten yarattım ki, çoğalabilesiniz; bu yeryüzünü bayındır edebilesiniz.

// İki cinste Fıkhen, Şeriaten her yönden EŞİT değerdedir ve benim muhabbetimde n halk olunmuşlardır. Birinizin diğerine üstünlüğü YOKTUR

// YERYÜZÜNDE BANA ŞİRK koşanlar, inanmayanlar, kem söz edenler hep çıkacaktır. Onlar bunun hesabını bana verceklerdir. Siz bu hesabı sormaya ehliyetli değilsiniz.

// Bütün Dinleri ve Tevhid'i ben gönderdim; benden gittiniz, yine bana döneceksiniz.

// Hepinizin kaderi kendi elindedir. İradeniz ve İmanınız yolunda salih ameller işleyeceğinize şüphem yok. Yanılanları Nush ve Tekdir edeceğim, hatalarını anlayacaklar.

// Evren ve uzayı karmaşık prosedürler sonucu halkettim. Bilim ve Fen'in kanunlarını zamanla idrak edeceksiniz. Şu an için bilmeniz gerekenler bu kitabta yazılmıştır. Ötesini siz kendiniz bulacaksınız.

// Seyyid-i Kainat'ı bu dini Tebliğ için gönderdim. Görevini ifa etti. Artık başka mesih, Nebi falan beklemeyin O son peygamberdi.

// Bu dinin sizlere bahşedilme sebebi: aranızdaki sevgi barış kardeşlik, dayanışma ülküsünü yeryüzüne gönderdiğim HER İNSANA VE CANLIYA göstermeniz, bu Kitab'dan herkesi haberdar etmenizdir. Ne mekke, ne medine ne de Ümmü-l Kurra benim muhatabımdır. Tüm İnsanlığa bu Kitab vasıtasıyla sesleni yorum.

// Ailenin Reisi diye bir kavram yoktur. Siz Kullarım için Hayat müşterek, geçim müşterektir. Karşılıklı saygı ve sevgiyi tesis etmek ERKEK ve KADIN tüm kullarımın omuzuna yüklenmiş bir yüktür.

// Sizden önceki kavimler İntikam, Kısas, Mukatele, Cihad gibi hatalara düşmüşlerdir. Bu Barış ve Sevgi Dini sizlere bu hatalardan uzak durmanız için gönderilmiştir.

// Mürtedler, hata yapanlarla, şirk koşanlarla savaşmak gibi bir Kebairden kaçınınız.

// Yaradılanı Yaradandan ötürü severken şeceresini araştırmak size DÜŞMEZ. Selamım ve Muhabbetim HEPİNİZİN üzerine olsun..

Not: Vahiy bu veya buna benzer üslubta da Kuran'da yer almış olabilirdi. Ama içinde korkutma, Adn cennetlerinin tafsilatlı anlatımı Ayet-üs-Seyf'ler Ayet-ül Kıtal'lar vb unsurlar olmadan taraftar toplama şansı gerçekçi olur muydu?

Önerilen Siteler