Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Öneri, Düşünce & Eleştirileriniz

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 17-12-2006, 14:19
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Sitenin Adalet Anlayışı Nasıl Olmalı?

Özellikle dinlerden özgür arkadaşların küsmesi sonucunu doğuran yaşanan üzücü diyalogların
temel konusu sitenin adalet anlayışı idi.
Bu anlayışın doğru tespiti ve her inançtan üyenin bu anlayışın bilincinde hareket etmesi için konuyu tartışmaya açıyorum.
Aşağıda zaman zaman üslubunu doğru bulmadığım ama haklı bulduğum görüşleri olan İstavrit arkadaşın eleştirisi var. İstavrit'in görüşlerinden konuya giriş yapalım:

Hayvan severler dernegine avcilar uye olamaz, olsa bile ilkelerini demokrasi belirlemez, hayvan haklarina saygi belirler…avci kardeslerde uzulmesin diye dusunmek kendi ilkelerine ihanet etmekten baska bir sey olmaz... bu sitede fifty fifty adalet anlayisi esyanin tabiatina aykiridir..sodomo ile liop arasinda esit adalet anlayisi olmali elbette..ama cariye ile liop'u ayni katagoride degerlendiremek ne kadar akilci olur..

simdi bu soylediklerimden inananlara adaletsiz davranalim, hakaret kufur edelim gibi bir anlam cikarmi? ( cikar mi cikar)

her kurulus kendi prensiplerini belirler..genel demokrasi kurallarina gore hareket etmez..taksici benim arabamda sigara icilmez diyorsa yolcular cogunlukta bile olsa demokrasi geregi cogunlugun dedigi gecerli olmaz..

yarin sitede bir reforandum yapilsa bu site degerlerimize aykiridir dense cogunluk demokrasisine gore kapatip gidecekmisiniz..site hakkinda fatihte binlerce imza toplasalar dukkani kapatacakmisinız demokrasi adina...

Demokrasi ve adelet anlayisini gozden gecirelim derim...

Önerilen Siteler