Bir komplo teorisi
Bilemiyorum ben mi çok paranoyak oldum ama son bir kaç aydır aklıma devamlı bir komplo teorisi geliyor. Normalde komplo teorileri kuran bir insan değilim. Bir de AKP'nin 2. iktidarı öncesinde AKP yönetiminin vatana ihanet etmek üzere Türkiye cumhuriyeti iktidarına getirildiğine inandığımı belirtmiştim yakın bir kaç arkadaşıma. Bu kadar.
Seçimlerden belirli bir süre önce (örneğin 2 - 3 hafta önce) çeşitli provokasyonlar ile belirli kesimlerin (kürt, alevi, seküler) sokağa dökülüp tam seçim öncesinde yurt genelinde sıkı yönetim ilan edilmesi ihtimali olduğunu düşünüyorum. Yurttaşların 12 eylül darbe sonrasındaki seçimler gibi silah gözetiminde oy vermek zorunda kalacağı, seçimlerin denetlenmesi için gerekli sivil gözetimin engellenip seçime çok ciddi boyutta hile karıştırılacağı bir ortam oluşturulabilir böylece.
Seçimler sonucunda anayasayı değiştirebilecek çoğunluğu elde edebilen bir AKP'ye hukuksal anlamda bir müdahalede bulunulamayacağı için başkanlık sistemine geçiş, sonra da rejim değişikliğinin gerçekleştirilmesi için hiç bir engel olmayacaktır bu şekilde.
|