Evet, bu isim Roni Margulies. Kendisi Marksist bir arkadaş, konuşması uzun, tümünü izlemek isteyenler vakitleri varsa izlesinler. Benim, bu arkadaşın konuşmasında dikkatimi çeken kısım, Kemalistlere/Chplilere yönelik olarak sunduğu "sürmek" (tehcir,kovmak) ve "apo'nun eline teslim etmek" (soykırım) kısımları. Gerçi kendisi konuşmada "bunların doğru olduğunu düşünmüyorum" diyerek tekliflerini yumuşatmaya ve kıvırmaya çalışsa da gerçek hayalini söylemiş oldu. Söz ettiğim kısmı 38:00'inci dakikadan itibaren izleyebilirsiniz. Şimdi bu başlığı neden açtığıma geleyim, bir Marksist bu şekilde tehcir ve soykırım hayalleri kurar mı? Kendisi gibi düşünmeyen bir kesime yönelik bu tür hayaller kuran kişi Kürtçü falan olsaydı fazla şaşırmazdım, ancak bir Marksist'ten böyle hayal ve temenniler duymak beni şaşırttı doğrusu, hani Marksistler faşizm karşıtı ya o yüzden. Forumdaki Marksist arkadaşlar Roni'nin bu teklif ve hayalleri için ne düşünürler merak ettim. Bir Kemalist/Atatürkçü olarak şunu diyeyim, umarım bir gün Roni'nin ya da benzeri Marksistlerin eline düşmeyiz, en iyi ihtimalle bizi İzmir'e sürmeyi hedefliyor kendisi Bu arada sevgili Roni şunu bilmiyor, Türkiye'deki Kemalist/Atatürkçü kitle %23 değil (ki bu bile az buz bir oran değil), en aşağı %30-35'lik bir kitleden söz ediyoruz, yani soykırım ya da tehcir hayali biraz zor gibi gözüküyor, ama Roni isterse şansısı deneyebilir yine de, sonuçları ne olur hep birlikte seyreyleriz