Alın size şifre!
Eline Kuran'i alip ayet numaralari, sure numaralari, kelimelerdeki harf sayilari, tarh numaralari, vs.. gibi bir suru rakamlarla 4 islem yapip sifre buldum demek, mucize var demek, 4 islem bilen ve biraz kurnaz olan biri icin hic de zor degildir. Ve bu sadece Kuran'a ozgu olmamakla birlikte, herhangi bir kitap, veya herhangi bir sey de olabilir.
Ana kural sudur; Bulmak istedigin sonucu belirle yeter. ornegin '26' rakamini ilginc bir rakamdir deyin ve bunu kafaya takin, sokaga ciktiginizda bu rakam defalarca karsiniza gelecektir. Loto bayiinin onunden gecerken o hafta cikan sayilardan biri olabilir, ust kata cikarken saydiginiz basamak sayisi olabilir, arkadasinizin size verdigi telefon numarasinin son iki sayisi olabilir, vs.. yeter ki o sayiyi bulmak isteyin.
Bundan iki yil onceydi, usenmedim ve evimin tuvaletinin ic ebatlarini olctum, fayanslari saydim, Aluminyum dograma minik pencerenin enini ve boyunu olctum. Evet hepsi bukadar. Megerse benim evimin tuvaleti astronomik kodlar iceriyormus da haberim yokmus!
Sayilar soyleydi;
Ic uzunluk a : 173 cm
genislik b : 117 cm
yukseklik c : 215 cm
Tuvalet deligi capi (d) : 9,2 cm
a'daki fayans sayisi (aa): 12
b'deki fayans sayisi (bb): 8
c'deki fayans sayisi: (cc) 14,5
Pencere eni :27.9 cm
Pencere boyu : 30 cm
Bakalim bi sayilar bize neler verebilir!
a x b x c x d = 40,036,698 (Dunyanin ekvator cevresi km)
pencere cevresi = 115.8
Pencere cevresi x pencere boyu = 3,474 ( Ay'in capi)
fayanslar
aa x bb x cc x hela deliginin capi = 12,806.4 (Dunyanin capi (km))
bu bukdugumuz dunyanin capi ile pencere uzunlugunu carparsak 384,192 sayisini, yani (Ay'in dunyamiza olan km uzakligi) ni buluruz.
Bir metre ve hesap makinasina sahip olan herkes yapabilir bunu.
Elinize herhangi bir kitap aldiginiz da, avantajiniz daha coktur. Bu kitabin sayfa numarasi, o sayfadaki kelime sayisi, bir kelimenin harf sayisi, kitabin ebatlari vs.., vs... yuzlerce sayi verecektir size. Tek yapmaniz gereken; bunlari birbiriylr topla, cikar, carp bol ! Hepsi bu.
Bu yukarida verdigim sayilar ile biraz daha oynarsaniz 1969 (Ay'a gidis) sayisini bile bulursunuz.
Yeter ki aramak istediginiz sonucu onceden bilin, ve kurallari kendiniz belirleyin (tipki Omer Celakil soytarisinin yaptigi gibi).
Kuran'da sifre var diyenler unutmasin ki, bu sifreler Incil'de de var, 'Cin Ali'nin Ati' kitapciginda da var, evinizin tuvaletinde de var. Aramasini bilen herkes biryerlerden sifre cikartacaktir.
Ben simdi diyebilirmiyim ki, "arkadaslar benim evin tuvaleti astronomik sifreler iceriyor, bakin bunlar tesaduf olamaz" diye?
SAYGILAR
FreeWill
|