Dark_Prince´isimli üyeden Alıntı
Ben en çok istem dışı olarak silinen konulara yandım, özellikle 19 Mucizesi(!) başlıklı konumun gitmesine, zira onu tekrar koymak çok zahmetli bir iş, çok uzun olduğu için foruma göre düzenlemesi zor oluyor ne yazık ki, ama koyacam bi ara, benim tek mağduriyetim bu başka da bir zararım yoktur. Bize bunu sağlayan Spartacus hocama tekrar teşekkürlerimi sunuyorum, bi ara siteye yüklü bir bağış yapacam, şu belimizi bi doğrultamadık gitti, bi doğrultsam bağışlara başlayacam, sonuçta site için elimizden geleni yapmalıyız böyle bir bilgi birikiminin yok olması çok kötü olur 
|
Sevgili Dark_Prince teşekkrüler, su gibi geldi.
Zahmetli ve o güzel başlıkların için üzgünüm, gerçekten o kayıp 2 hafta için özür diledim, özür dilerim. ne olduysa bu telaşımda oldu zaten, ama
işte dost uyur düşman uyumazmış. İş yapıp, emek sarfedenler kolayca rezil edilebiliyor. Güncel yedeği açamayınca, çaresiz kaldım, saatlerce uğraştım olmadı, o telaşla bir an önce önceki yedeği yüklerken, bir şeyi kontrol etmek aklıma gelmedi(beklemiyordum), 8 yıl BOTNET saldırıları dışında hiç açık vermemişken, bir KAZA oldu, bir trafik kazası gibi ama sarhoşluk, direksiyonda uyuya kalmak gibi değil, dalgınlık, dikkatsizlik(ama çok kısa bir süreliğine olan bir açık, ben siteyi sıkıştırılmış dosyadan ana dizine atınca zaten o açık ortadan kalktı). Olan bu, oldu, elimden bir şey gelmiyor ve verileri elde eden kişi ise bizden sakladı, gizledi ve 2 aydır sürdürdüğü şahsımızı ve forumu karalamak malzemesi olarak kullandı, o ana kadar kazanın afrkında bile değildim(ama dediğim gibi, kısa süreli bir açık durumu, site çalışınca otomatikman ortadan kalkan bir açık).
Yok, şu konuda farklı görüşte değiliz, ideolojiler olabilir, ama ben de şunu savunuyorum "Kozmolog gibi gökyüzüne bakmak", yani tamamen bilimsel metodla, hiç bir subjektif değeri önsel şart olarak kabul etmemek. Ama işte ne yaparsın kimisi mars'a aşık, kimisi Venüs'e, Marstan bahsetsen vay sen venüs düşmanısın diye çıkıp dikiliyorlar, Mars tanrıça değil bir gezegen desen vay inancıma küfretti, olmadı karalama, itibarsızlaştırma yollarına giriyorlar.... Yani bu insanların böyle davranmasının sorumlusu yapılmamız doğru değil, onlar kumandalı robot bizde elimizde kumanda tutmuyoruz ki, kendi yaptıkalrından kendileri sorumlu aslında ve gerçekten de şartlı oldukalrı içinde robot gibi davranıyorlar, haliyle benimde frenleme adına çıkışım kaçınılmaz oluyor.
forum hakkında farklı düşünüyorum, dayanabilirsek, insanlarımız, toplum bu sosyal ağın da içine etmişliklerini ilerleyen zamanda aşacaklar diye düşünüyorum, hasılı onlardan da bıkacaklar. Toplumsal bilinç aktivite ve dinamiğmiz şu anda çok düşük seyirde, böylesi anlarda bu tür forum-alanlar ciddi derecede zayıf düşer, önceliklerimiz bilgi, bilinç olmaktan çıkmış, ama bununda bir sonu var, bundan umutluyum. Bileyim ki, 3 insan dilerse 300 insanın bıkkınlığının yerine, destek verecek(illa maddi değil manevi destek en çok ihtiyaç duyduğumuz bu oldu, ama en mahrum kaldığımzıda bu), nefesimiz yettiği kadar var olmak için çalışırız. şikayet de etmem, etmeyiz çünkü en azından o 3 kişi bile bizim için diğer 300e değişilemez. Asla ben yaptım demedik, hiç övünmedik, malzeme etmedik.
Uzun zamandır sevgili Obi-Wan moderatör, hiç ama hiç bir zaman bir kez olsun kendisine kime ne yapacağını, hangi konuya ne edeceğini asla söylemedik, buraya gelip elini taşın altına sokan bu ortamı görebilir, ama lütfen ne olur, 3-5 art niyetlinin provakatif, farazi, kurgu paranoya şeyleriyle bizi değerlendirmeyin, hedef tahtası olmayalım, forum ortada açık, gizlisi, saklısı yok, yönetim alanında işlerimiz ise teknik, oturup kurgucunun iddia ettiği gibi bir ortamımız yok. Uyduruklarına inanmayın, içi dışı fesat olana aldanmamalı.
İnsanlarımız farklı görüş, inanç ve düşünceye karşı tahammülsüz, ne yapalım böylesi bir ortamda Arabistan'da başı açık gezmekti yaptığımız, ama biz başımız açık gezmek istiyoruz, dövülsekte, çamura da atılsak, karalansakta, adımıza başı açık işte ors.. dense bile, biz buna tepki verdik mi işte bazıalrı da tepşkimizi kötüye kullanıyor(sanki gül dağıtmalıymışız gibi). Kısaca şu siteye giren isnan sayısının azlığından yakınmak, bizi bağlamıyor, 3 tane başını açan varmışta, neden 6 değilmiş, önceden 6 imişte şimdi neden 3, ne önemi var, 1 kişide olsa ortada bir eylem var mı bitti, kimisi korkup döner, kimisi zamanım yok der, kimisi forum üzerinden kendilerine saldırıldığından yılar , kimisi yeterince duyarlı değildir gider... ne yapalım başımızın açık gezmesini istiyorsak hepsine karşı direneceğiz... .
Neyse bu konuda diyeceklerim bunlar, bir kaza oldu ve ben yaptım, günlerdir diyorum ve direksiyonunda olduğumun "Murat 124" ya da "Massarati" olmasını tartışmanın anlamı yok, bu araç bunca yıldır neyse oydu, 8 yıldır ilk defa başımıza geldi(ondan önceki yıllarda da saldırılar olmuşi, oldu ve açıklar kapatıldı, ki ben teknik işler konusunda benden yardım talebine, evet cevabını verdiğimden bu güne böyle.).. Yıllardır da söylerim, daha iyisini yaparım diyen varsa gelsin, açığız, kazık çakmadık, kaç yıl varki devretmek için çabaladık! Yalvarıyoruz, ne olur gelin diye, gelen yok aa en küçük bir karalanmamızda haksızlık eden ise çok.