Halep Ölüyorken Ateistlere Serzeniş
Rusya ve Esad Halep'i her gün bombalıyor,üstelik çoluk çocuk,kadın,yaşlı demeden.Resmen soykırım yapılıyor.Avrupa,Amerika,medenî dünya buna sessiz ve tepkisiz. BM kınamak ve çağrı yapmaktan başka bir etkinlik gösteremiyor,tam bir acizlik ve utanç tablosu.Dünya açısından durum önce de şimdi de böyleyken asıl şaşırtıcı ve üzücü olan şey ise Halep'teki vahşet ve soykırım ile ilgili ülkemizdeki o sürekli vicdan,insanlık,merhamet vurguları yapan ateist kesimin sessizliği ve tepkisizliği. Niye böyle diyorum,çünkü ne sosyal medya platformlarında ne de Turandursun.com gibi Türkiye sanal aleminde halihazırda en popüler olan köklü bir ateizm-din tartışma forumunda bu meselenin ateistler nezdinde hiç gündeme gelmemesi . Bakınız, bu konuda bu forumda açılmış bir tane bile başlık yoktur. Bu durum,yıllardan beri ateistlerle sanal iletişimde olmanın tecrübesiyle,ateistlere dair çeşitli konularda olumlu düşünce ve izlenimleri olan beni çok üzmekte ve bazı sorgulamalara sevk etmekte. Kendimi anlatabildim umarım,şimdi sıra sizlerin fikir ve görüşlerinizde ateist arkadaşlarım.
|