Musa peygamber kim?
Merhaba..Musa peygamber konusu üzerinde durmuş birisi değilim..Bu yazıyı yazma sebebim,forumdaki Meryem konusunu düşünmemden kaynaklanıyor..İsa'nın annesi Meryem ile Harun'un ve Musa'nın kız kardeşi Meryem'in karıştırılması konusu benim bu yazıyı yazmama neden olmuştur..Aslında titizlikle hazırlanan bir yazı değil..Sadece bir iddia bu..
Meryem konusunu düşünürken aklıma Ugaritlerin veya Kenanlıların efsaneleri geldi..
Harun'un ve Musa'nın kız kardeşi Meryem ve bu üç kardeşin bir babaları..Diğer tarafta Baal'in ve Yamm'ın kız kardeşi Anat ve bu üç kardeşin babaları..
Bu bir tesadüf mü?
Musa hakkında bir sürü iddia var..
-Mısırlı general Mose(Ra-Messu),yani 1.Ramses;
-Meşhur Akhenaton'un kendisi veya bir rahibi;
-Mısırlı mimar Nehesi;
-Akad kralı Sargon;
Açıkçası bu iddialar beni tatmin etmedi..
Kısaca bu ugarit efsanesinden bahsedeyim..
EL en büyük tanrıdır ve BAAL'in iktidar savaşı efsanesine göre iki oğlu bir kızı vardır..BAAL ve YAMM oğulları..ANAT ise kızı..
Efsaneye göre Baal Yamm'ı yener ve zirvedeki yerine geçer..Burada bir isim daha var..O da Baal'e sopa yaparak yardımcı olan KOTHAR WA HASİS..
En tepede El..Yahudilere göre Yehova..
Oğlu Baal..Yahudilere göre peygamberi Musa..
Oğlu Yamm..Yahudilere göre Firavun..
Baal'e yardımcı olan zanaatkar Kothar wa hasis..Yahudilere göre Musa'ya yardımcı olan kardeşi Harun..
Kızı Anat..Musa ve Harun'un kız kardeşi Meryem..
Ugarit efsanesindeki kardeş,yahudi efsanesinde düşmana;yardımcı ise kardeşe dönüşmüş..Bu önemli değil..Resmin bütününe bakmak lazım..
Meryem tanrıçadır..Anat'ın ta kendisidir..Farklı adlarını anmama veya detaya girmeme gerek yok..
Musa'nın kim olduğunu anladığımı sanıyorum..Musa Baal'dir..Baal'in kutsal kitapta geçmesi filan,benim bu iddiamı çürütemez..
Baal=Musa=İsa=Muhammed..
Bu denkleme çok itiraz gelebilir ama bence şimdilik böyle..
Şöyle komik bir durum da var..Bugün Türkiye,İsrail veya Abd'nin ışide yardım ettiği iddia ediliyor ve ışidin de Baal tapınaklarını yıktığı biliniyor..Eğer bu iddia doğruysa ''müslümanlar,yahudiler ve hristiyanlar kendi tapınaklarını yok ediyor'' gibi absürd bir durum var karşımızda..Belki de inançlarının Baal ile ilgili izlerini silmek için bunu yapıyorlar..Kimbilir?!
|