İnançlı insanın iyisi kötüsü ol(a)maz..İnançlılar zombilerdir..
''28 hafta sonra'' vb filmleri izleyenler,zombi denilen şeyin ne olduğunu biliyordur..
Kısaca söylemek gerekirse;zombiler,hastalık/virüs sahibi kişilerdir..Sağlıklı bir insan,bir zombi tarafından ısırılması sonucu,bir zombiye dönüşür..Zombilerin tek derdi/amacı,kendisi gibi olmayan sağlıklı kişileri ısırarak,kendileri gibi yapmaktır..
Ben ateizmi kişinin sağlığına kavuşması olarak algılıyorum..Yani inanca bir hastalık/virüs olarak bakıyorum..Bunu hem kendi tecrübelerimden,hem de gözlemlerimden çıkarıyorum..İnanan insan,kim olursa olsun,ne kadar iyi birisi olursa olsun;eninde sonunda sizi ısırmak,yani sizi kendisi gibi yapmak isteyecektir..Bir zombinin derdi ne ise,inanan birisinin derdi de odur..Bu ısırmayı da şöyle yapacaktır;
-Tanrı bilinemez
-Tanrı sevgidir
-Tanrı bizi görür
-Tanrı'yı yok sayamayız
-Tanrı olabilir
-Tanrı büyüktür
-...vb
Kişi ister agnostik olsun,ister budist;ne olursa olsun,ne kadar iyi birisi olursa olsun,sizi bir şekilde ısırmak isteyecektir..Buna karşı yapacağınız fazla birşey yok..Tek yapabileceğiniz zihninizi diri tutmaktır..Eğer en ufak bir tereddüt ederseniz,ısırılırsınız..Yani bir zombiye dönüşürsünüz..Sağlıklı kalmak için zihninizi diri tutun ve zombilerin söylemlerini dikkate almayın..
|