15 Temmuz 2016 üzerine
AKP iktidarı 15 Temmuz tarihi üzerinden bir "Devr-i sâbık" üretip şimdiye kadar kendisi için muazzam siyâsi rant elde etti. Siyâsette olup-bittiler ve algı operasyonları seçmenin istenen noktalara yönlendirlmesinde mühim etkiler yapmıştır. Fethulah Gülen'in "Cema'at" adı altında nasıl örgütlenip de devlete sızdığını artık bilmeyen kalmadı. Zâten benim maksadım da 15 Temmuz ile ilgili "karartma" yapmak ya da Gülen'i temize çıkarmak değil.
Bu "darbe" hâdisesine dâir bâzı sorularım var.
Bunların bir kısmını da burada paylaşacağım.
1 - Televizyon kültüründe "Prime Time/Altın saatler" diye nitelenen bir zaman diliminde Ankara semâlarında "Türk yıldızları" modunda şovlarla darbe olur mu ?
2 - Darbeciler, kuvvet komutanlarının hepsine ulaşabilmelerine karşın, neden siyâsi iktidâra mensup siyâsilerden herhangi birine ulaşamadılar ?
3 - Darbe siyâsi iktidâra karşı yapılır. Sokaktaki vatandaşın üzerine tank süren, kurşun atan şahıslar kimdi ve amaçları ne idi ?
4 - F. Gülen, nâm-ı diğer FETÖ, daha ziyâde İç işleri ve Adâlet bakanlıklarında mevzilenmişti. "Darbe" esnâsında "Fetöcü" polisler neden bu harekete entegre ol(a)madılar ?
5 - Bu "Necip" milletin kimi muazzez vatandaşlarının, darbecilerin yargılandığı mahkeme kapılarında "idam, idam" diye feryad-figan bağırmaya mecâlleri vardı da otuzbin kişinin ölümünden sorumlu Öcalan, yıllardır bir adada besiye çekilirken, bu "nezih" insanlar "Gırtlak kanseri"mi olmuşlardı ?
6 - Egemenlere entegre olup, kim güçlü ise onun davulunu çalmak bizdeki "Necip"liğin nişânı mıdır ?
7 - "FEÖ'ye vurma" görüntüsünde adım adım şeriat yaklaşırken bizdeki - sözüm ona - Atatürkçü, Lâik cenâhın, AKP'nın kuyruğunda konumlanmasını nasıl anlamalıyız ?
Son olarak da "Şeytan'ın avukatlığı" modunda bir ihtimâlden söz edeyim.
Acaba birileri "cambaza bak" modunda bir "darbe" görüntüsü üzerinden, devlet içindeki fethullahçı yapılanmayı çökertme uğraşı içinde midir ? Çünki; son derece kötü plânlanmış, hedefteki hiç bir siyâsiye ulaşılamamış ve sâdece vatandaşın zihninde "darbe" algısı üretmiş bu tip bir harekete hiç rastlamdığım gibi, "tarihin tozlu sayfalarında" böyle bir "örnek" bilgiyi de okumadım.
F. Gülen devleti soymadı.
Devletin alacağı vergilere ortak da olmadı.
Kendi müntesiblerinin ekonomik kaynaklarından faydalanıp örgütlendi.
Yani ortada "Tüyü bitmedik yetim hakkı" yok gibi görünüyor.
Bu durumda FETÖ "hain" ise devlete ait kurumların tüm reklam giderlerini kendi yandaş medyasına aktaran AKP ve bu kıyağın sorumluları "vatansever" mi oluyor ?
Beni bilen bilir.
FETÖ ile bir ilgim-alâkam olmadığı gibi müslüman biri de değilim.
Bu sorularımın cevaplarını bulamadım hâlen.
Benzer mesajlar astığım birkaç haber sitesinde beni "Fetö elemanı" veya "ahmak" diye niteleyip üyelikten çıkardılar.
|