sad suresindeki bu ayeti inceleyin ve yorumlayın
sad suresindeki bu ayeti inceleyin ve yorumlayın dinciler ve ateistler özellikle dincilerin yorumlamaları ve beni aydınlatmaları içimde kuşku bırakmamaları açısından
44. Şöyle dedik: “Eline bir demet sap al ve onunla vur, yeminini bozma.”5 Gerçekten biz Eyyûb’u sabreden bir kimse olarak bulduk. O ne güzel bir kuldu! O, Allah’a çok yönelen bir kimse idi.
burada allah batıl inançlı olmuyormu sizce eyyüb zaten allaha karşı yemin etmemişmiydi peki ozaman ne gerek vardı böyle birşeye sonra allah eyyübün güvensiz bir kişi olduğundanmı şüphelenmişti allah bütün insanların içini dışını her şeyini bilen değilmi
o ne güzel bir kuldu derken sanki bir insanın çok iyi bir yakını öldükten sonra onu metetmesine benzemiyormu allah böyle birşeye neden gerek duysun eğer bunlar bizlere örnek göstermekse o zaman birkaç kişiyi çok iyi dokunulmazlıkları olan birer kişilik olarak yaratır onlarda dünya üzerinde insanlara tam örnek olarak yaşar giderdi böyle bir insan taıyormusunuz
sanmıyorum bütün insanların zaafları mutlaka zaafları vardır o en iyi bildiğiniz kişiyi biraz aç bıraktığınızda bunlar hemen ortaya çıkacaktır ramazan ayı içinde onun için insanlar daha sinirli olmazlarmı
sap alıp vurmasına ne gerek var ben seni böyle kabul ediyorum kimseyede birşey ispat etmek zorunda değilsin diyemezmiydi dinci kardeşlerim bunları yorumlayın parlamayın beni 25 yaşında işlam olmadan önce araştıran islama geçmek isteyen biri olarak görün
bu konu hakkında güzel bilgiler verirseniz herkese faydalı olur kanaatindeyim. tabi bu eyetin önü ve arkasındaki ayetleride var onları ben buraya almadım ama sizler onlarıda muhakkak inceleyerek yorumlayın.
|