Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dünya Dinleri, Mitoloji & Antik Uygarlıklar > Mitoloji & Esoterisizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 28-09-2017, 10:53
Nero Nero isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Felâsife´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İncelenecek bir şey yok, O söz Sufizmdir gerisi hikaye... Mevlanadan o sözü alırsan, Mevlanadan geriye bir şey de kalmaz emin ol, zaten onun içinde ondan o sözü sıyırmak istiyorlar, zira işin ucunda İSLAMA UYDURMAK var, o söz İslama uymuyor, hangi açıdan bakılırsa bakılsın uymuyor, geriye kalan tek seçenek o zaman Mevlana İslama uyar... yaptık oldu olur. illaki birileri de bunun için çalışacaklardır.

Ben netten öğrenmediğim için bir şey diyemem, tavsiyem kitaplarından kendin öğren, zaten onun hakkında 4-5 çeşit görüş vardır, hepside kendince haklı.
Olay, Arabi herkese göreceği bir şey vermiştir, ve herkeste onu görmüştür, o bizden veya değil demişlerdir.

Oysa göremedikleri onun ÇOK YÖNLÜ anlatımıdır. Arabi çok yönlü anlatır, bir bakmışın putperestliği, bir bakmışın, maddeciliği, bir bakmışın manayı metheder. Cehennemi bile Cennet gibi anlatır, hopplala bu adam ne diyor dersin, öyle harman içinde harman eder.
Hasılı onu anlamak ancak onun gibi olmaktan geçer. Öteki türlüsü dediğim gibi 4-5 görüşün hepside onu anlamıştır! bu mümkün değil oysa!
Teşekkürler...

"Gel... gel..." sözü Mevlana'ya ait bir söz mü, değil mi? Yani Mevlana da o sözü benimsemiştir, tekrarlamıştır belki ama o şiirsel sözün müellifi o mu, değil mi? Bu açıdan ele almıştım ben.

Bardakçı da sanırım öyle yaklaşmıştır. Hakikat neyse o diye yaklaşan birisi Bardakçı. Gerçekliği eğip bükmez. Fikirlerinde katılmadığım kısımlar var ama dürüstlüğüne ve hakikate özenine tam not veririm.

Önerilen Siteler