Kadın Cinayetleri
artık bu sorun kontrolden çıkmaya başladı. gazeteyi ne zaman açsam, televizyondan haber bültenlerine ne zaman baksam en azından 3-4 tane kadın cinayeti görüyorum. gördükçe de beni hüzün, öfke ve ızdırap kaplıyor. özelliklede 16-17-18 yaşındaki kız çoçuklarına baktıkça yüreğim sıkışıyor.
boşanmak isteyen kadını öldürüyorlar, ayrılmak isteyen sevgiliyi öldürüyorlar, çıkma teklifini reddeden kız çoçuklarını öldürüyorlar. sokak ortasında vuruyorlar. bıçaklıyorlar, yakıyorlar, dövüyorlar, tecavüz ediyorlar, esir alıyorlar..
size soruyorum. neden oluyor bunlar? dahada önemlisi bunlar nasıl engellenebilir? birazcık da olsa nasıl azaltabilir?
gerçekten bu ülkedeki mideye ben hayret ediyorum. türkiye'de kadınlara karşı işlenen suçlar artık korkunç boyutlara vardı. ancak yinede bu sorun türkiye'nin ana gündemine yerleşmiyor. bu sorun üzerine bütün toplumun duyarlılık göstermesi için, sorunun çözülmesi için türkiye siyaseti ve sivil toplum kuruluşları bunu sürekli gündeminde tutmalı. alanlarında uzmanlaşmış kişiler toplanıp bunun üzerine iyice düşünmeli. bu sorunların nereden kaynaklandığını, nasıl olduğunu, nasıl azaltılabileceğini, nasıl engellenebiliceğini vs. uzun uzadıya analiz edip bir çözüm taslağı ortaya koymalı.
türkiye'de yaşayan kadınlara inanmadığım allah sabır versin. çünkü gerçekten bu ülkede işleri çok zor.
|