Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Teknoloji & Elektronik > Donanım & Yazılım > Bilgisayar

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 30-03-2007, 05:20
Üye Değil

Standart Pablo Saratoga Kimdir?

Başka bir forumda Q-Türkçe klavye düzeni mi? F klavye düzeni mi? başlığına birşeyler yazmıştım, sonra yazdıklarım aklıma başka şeyler getirdi.

Efendim, Pablo Saratoga, Linux işletim sistemlerinin bir çoğunda Türkçe klavye düzeni dosyalarını hazırlayan kişinin adıdır. O dosyalarla uğraşa uğraşa artık adamın adını ezberlemişim kendi kendime. İyi de, neden bu dosyaları hazırlayan arkadaşın adı Pablo Saratoga'dır? Bu soruyu yıllardır sormaktayım kendi kendime. Şöyle bir sonuca ulaştım, doğru mu yanlış mı bilmiyorum, görüşlerinizi bekliyorum.

Biz kendi dilimiz ile o kadar ilgisiziz ki, kendi klavye düzenimizle ilgili çalışmaları bile yapmıyoruz ve başkaları yapıyor.

Peki, bir soru. İthal bir elektronik eşya aldınız diyelim, içinden kullanım kitapçıkları çıktı. Bakıyorsunuz, Türkçe dışında hemen hemen her dil var. Hatta 1-2 farklı Arapça ile de açıklamalar yazılmış. Neden böyle olduğunu merak eder misiniz? Yoksa hemen "nasıl olsa İngilizcesi var" deyip "İngilizce" olan bölümü mü okursunuz?

Önerilen Siteler