Nikotin bantı ve sakızı
25 seneden fazla bir zamandır sigara kullanan birisiyim , 25 sene boyunca sigarayı bırakma girişimlerim oldu. Bu girişimler her seferinde sonuçsuz kaldı . 1 hafta yada 10 günü geçmedi.
10 gün kadar önce sigarayı bırakma kararı aldım ve araştırmalar yaptım . Nikotin bandı ve sakızının sigarayı bırakma konusunda yardımcı olduğunu öğrendim. Devlet eli ile bu konuda yardımcı olunduğunu , doktor kontrolünde ücretsiz bant verildiğini öğrendim.
Bu bantı alanlara sorduğumda yada internetten yorumları okuduğumda devlete doktora gidenlerin sadece bantı ücretsiz almak için girtiklerini fark ettim.
Evet gelir düzeyine göre ilaç pahalı gibi görünsede içtiği sigaradan daha ucuza geldiği kesin.
Bende bunları değerlendirip devlete ve doktora gitmeden bir eczaneden bu bantı devletin ve doktorun diğerlerine tavsiye ettiği ölçülerde satın aldım.
1 haftadır 25 mg bant ve günde 2 tablet nikotin sakızı ile kullanıyorum.
Ilk iki gün banttan bir sey anlamadım ama her sigara içme istegi atak yapınca sakıza yöneldim. Sakız baya etkiliydi ancak dün ve bu gün sakızda bu istegimi kesmeyince çekmecedeki pakette kalan 4 adet sigaradan bir tanesini içtim ve olan oldu kusacaktım nerdeyse. Halen midem ve ağzımın içi çok garip tepkiler veriyor.
Doğrumu yapıyorum yanlışmı yapıyorum bilmiyorum ama sigaradan midem bulandı. Böyle devam edersem kurtulabilirim bu illetten..
|