Arayış
Bunca tartısmaların icinde benim yıllardır tanrı arasıyısı icindeyken dusunup paylasamadıgım fikir sudur:
Acaba zaman kavramı sadece dunyaya ait bir dusunce olamazmı sonucta herseyin baslangıcı ve sonu vardır, sonsuzluk kavramı dunyaya ters dusmektedir ve zaman herseyi eskitiyor yaslandırıyor ve curutuyor. Baslangic sonlanma kavramı bu dunyada var oldugu icin herseyin bir başı ve sonu var oldugu dusuncesiyle, tanrı gercekten var olupda bu kavramlara ters dustugu icin inkar ediliyor sansı yokmudur.
Herseyi yaratan tanrıyı kim yarattı sorusuna karsılık olarak burada bir cevap arayabilirmiyiz? yukarıda soyledigim gibi zaman kavramının ve herseyin bir başı ve sonu vardır kavramının sadece dunyaya ait oldugunu duşunursek, ki kainatin sonsuz ucsuz bucaksız oldugunu biliyoruz ve tanrının kendi kendine var olamayacagı gibi kainatin da kendiliginden var olamıycagıda kesin degilmidir.
Yuksek fikirlerinizi ve yorumlarınız bekliyorum umarım bu konuyu benim yerime bir arkadas acar.
Saygilar
* * *timsah adlı yeni üyemizin ricasıyla aradıgı konulara cevap taşıması için yukarıdaki soruları için bu başlıgı açtım. Konu timsah adlı üyemizindir.
|